TÜRSAB tarihinde bir ilk: Mevcut yönetim genel kurulda ibra olamadı

TÜRSAB tarihinde bir ilk: Mevcut yönetim genel kurulda ibra olamadı
Gerilimli başlayan TÜRSAB genel kurulunda kurumun tarihinde bir ilk yaşandı. Mevcut yönetim ibra olamadı.


TurizmGüncel

23. TÜRSAB genel kurulu gerilimlere ve ilklere sahne oluyor. Genel kurulun ilk gününde yapılan oylamada, mevcut yönetim ibra olamadı.



Yapılan ibra oylamasına katılan delegelerin yüzde 66.5'i olumsuz oy kullanırken, yüzde 33.5'i ise olumlu yönde oy kullandı.

BAĞLIKAYA: İBRA ETSEK ELEŞTİRİLERİN ARKASINDA DURMAMIŞ OLACAKTIK

Konuyla ilgili olarak değerlendime yapan TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, genel kurulda yaptığı konuşmada yönetimi ibra etmeyeceğini belirttiğini, ancak acentelere bu konuda bir telkinde bulunmadığını ve konuyu üyelerin vicdanına bıraktığını ifade etti. Bağlıkaya, ''Yönetimi ibra etseydik, bu zamana kadar yaptığımız eleştirilerin arkasında durmamış olacaktık. Yapılmış bu kadar yanlış iş varken, mevcut yönetimi ibra edemezdik'' dedi.

GENEL KURUL SALONUNDA OLAN ORADA KALACAK

Bundan sonra ne olacağının hukuki bir konu olduğunu ifade eden Bağlıkaya, genel kurul salonunda yaşananların orada kalacağını ve genel kurul sonrası her şeyin olması gerektiği gibi yürüyeceğini kaydetti.

KÖFTEOĞLU: EN ÇOK KOOPERATİFLEDE OLUR

TÜRSAB'ı yakında tanıyan isimlerden gazeteci Fehmi Köfteoğlu ise, bunun TÜRSAB tarihinde bir ilk olduğunun altını çizerek, ''Genel kurulda ibra olamama durumu, en çok kooperatiflerde yaşanır. TÜRSAB'ın tarihinde son derece gerilimli genel kurullar yaşandı ama asla yönetimlerin ibra olamadığı bir durum yaşanmadı. Bunu başaranları alnından öpüyorum. İbra olamama durumu sadece TÜRSAB için değil, genel olarak tüm dernekler için çok istisnai bir durumdur.'' dedi.



YÜCEL: KEHANET SAYILMAMALI

TÜRSAB yönetiminin ibra olamaması ile ilgili bir değerlendime de kurumda iki dönem başkanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Bahattin Yücel'den geldi. Yücel, ibra oylamasına ilişkin şu yorumda bulundu:

TÜRSAB genel kurulunun ilk gün çalışmaları sona erdi. Eski yönetim kurulu başkanının ifadesiyle; "havayı yumuşatmak amacıyla" alınan yasa dışı 2,5 aylık erteleme kararı; üyelerin iradelerini etkilemeye yetmedi.

Genel Kurul; birliği borç batağına sürükleyen eski yönetimi, yapılan oylama sonunda, katılan seyahat acentelerinin % 66'sının oylarıyla- ibra etmedi.

Doğrusunu isterseniz; su akarak yolunu buluyor.Yarın yapılacak seçimlerde eski yönetim kurulu başkanının destekleyeceğini açıkladığı listenin hezimete uğrayacağını kestirmek kehanet sayılmamalı.

Seçimle gelinen her makamın tek bir sahibi vardır; sandık.
Bu kez başaramadılar.

İşte sandık sandık ibra oylaması sonuçları




Bu Haber 24.02.2018 - 22:50:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.