TÜRSAB dolandırılan Japon turistlere ulaştı, zararlarını giderdi

TÜRSAB dolandırılan Japon turistlere ulaştı, zararlarını giderdi
Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanındaki transfer şirketlerinden biri tarafından Sulnahmet'e 1550 liraya götürülen Japon turistlerin maddi kayıpları karşılandı. TÜRSAB yetkililerinin ulaştığı turistlere, yaşanan olaydan duyulan üzüntünün anlatıldığı bir de Japonce mektup verildi.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yetkilileri, doandırılan iki Japon turistin kaldığı otele bir ziyaret gerçekleştirdi.



Yaşanan tatsız olaydan dolayı duyulan üzüntülerini dile getiren TÜRSAB yetkilileri, girişimde bulunarak iki turistin yaşadığı maddi kaybı da telaffi etti.

TÜRSAB heyeti tarafından Reiko Eguchi ve Michiko Fukuzumi'ye TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya'nın kaleme aldığı Japoncaya çevrilen ve yaşanan olaydan duyulan üzüntüyü bildiren mektuplar da verildi.

Bu tip olayların yaşanmaması adına denetimlerini sıklaştıran TÜRSAB, turistleri mağdur eden ve ülke imajımızı zedeleyen acentaları disiplin kuruluna sevk edecek.


Bu Haber 28.04.2018 - 11:50:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BAŞARILI BİR YAKLAŞIM 30.04.2018 - 03:08

    TÜRSAB ARTIK DAHA ETKİN ROL ALMALIDIR, OY AMAÇLI DAVRANARAK HAKSIZLIK YAPAN ACENTELERE GÖZ YUMMAMALIDIR. ACENTELERE GEREKEN CEZAYI DA VERMEYİ BİLMELİDİR. TÜRSAB ANTALYA"DA FAALİYET GÖSTEREN BİR ÇOK KAÇAK TRANSFER FİRMALARINI DENETLEMELİDİR. A SINIFI ACENTE OLAN HERKES TUR SATMAK OTEL SATMAK YERINE SADECE TRANSFER ICIN A SINIFI ACENTE OLUYORLAR. BU DA TAKSI HIZMETI VERENLERE, SEHIR ICI OTOBUSLERINE TURIST TASIMA FIRMALARINA ZARAR VERIYOR. BIR AN ONCE ANTALYA HAVALIMANI KUNDU YOLUNDA BULUNAN BIRCOK ACENTE DENETLENMELIDIR.

  • Murat Atsever 29.04.2018 - 10:40

    Japon turistlere, içeriği ne olursa olsun olayın tolore edilmesini sağlayacak yazı verilmesi ve bir diğer taraftan olayın sorumlusu acentenin disiplin kuruluna sevk edilmesi çok yerinde bir hareket olmuş. Türsab yeni yönetimi ile özlenen hassasiyeti sergiliyor. Umarım bu kötü örnekten diğer acenteler ders çıkarır ve tekrarı olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.