TUROYD Çinli otel grubuyla anlaşma yaptı

TUROYD Çinli otel grubuyla anlaşma yaptı
Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) ile bünyesinde Çin'in en lüks otel zinciri WEI Retreat, Hotels & Preference ve Dormitory markalarını barındıran Çin merkezli BTL Hospitality, arasında ülke turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği anlaşmasını imzaladı.



Toplantıya; TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, Başkan Yardımcısı Murat Yumak, TUROYD Yönetim Kurulu Üyeleri, BTL Kurucusu Philip Wei, BTL Kültür Direktörü Mars Mao, BTL Doğu Avrupa Direktörü Klaus Petter Lillvikve BTL'den Semih Erken katıldı.

Lionel Hotel Istanbul ev sahipliğinde yapılan toplantıda, turizm alanında hem yurt dışına turist gönderme hem de turist ağırlama konusunda dünyanın yeni büyüğü olma yolunda hızla ilerleyen Çin ile; Türkiye’ye lüks segment ve münferit seyahat eden Çinli turistleri getirmek, gelen turistlerin konaklama ihtiyacını karşılamak, BTL’in bünyesinde yer alan BTL Akademi ile Türkiye’deki otel çalışanlarına ihtiyaç duyulan “lüks servis” eğitimlerini vermek konuları değerlendirildi.

'TÜRKİYE ÇİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Toplantıda kouşan Philip Wei, şunları söyledi:

“Türkiye Çin açısından çok önemli. Kültürlerimiz benzer, İpek Yolu iki ülkenin topraklarından geçiyor. Önümüzdeki sene Çin'de Türk yılı. Yüzlerce milyon Çinli yurt dışına açılıyor. Bu anlaşmanın büyük bir atılım olacağını düşünüyoruz. Çin turizmi değişiyor. Eskiden grup turları tercih edilirken, artık bireysel seyahat etmek istiyorlar ve niş destinasyonlar ile üst segment konaklama tesislerini tercih ediyorlar.” 

'UZUN VADELİ HEDEFLERE YÜRÜMELİYİZ'

TUROYD Başkanı Ali Can Aksu ise yaptığı açıklamada “Odaklanmamız gereken iki pazar var: Çin ve Hindistan. Bugüne kadar ülke turizmi olarak her türlü tavizi verdik. Avrupalı şu an politik olarak bizi tercih etmiyor. Biz farklı pazarlara bakmak zorundayız. Kısa vadede otelcinin yüzü gülüyor. Ancak uzun vadeli hedeflerle yürümeliyiz.“ dedi.





Bu Haber 28.07.2017 - 09:11:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.