TUROYD 2 bin turizm profesyonelini bünyesine katma hedefiyle yola çıktı

TUROYD 2 bin turizm profesyonelini bünyesine katma hedefiyle yola çıktı
Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD), İstanbul'da ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda bir konuşma yapan TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, turizm sektörünün tüm temcilsilerinin endişeli bir bekleyiş içinde olduğunu ifade etti. ''Otel yöneticileri bu zamana kadar yok sayıldı'' diyen Aksu, ''Krizden dolayı çok geride kaldık. Şimdi turizmin hak ettiği noktaya gelmesi için güç ve akıl birliği yapmanın zamanı. Hep birlikte, yılmadan mücadele etmemiz gerekiyor.'' şeklinde konuştu.



TurizmGüncel

3 ay önce Türk turizminin tanıtımında, ülke yararına ortak fikir ve projeleri hayata geçirmek ve turizm sektörüne emek veren tüm işverenler ve yatırımcılar arasında bağ kurmak üzere hayata geçirilen TUROYD lansman toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi. Toplantıya, TUROYD kurucuları ve üyelerinin yanında çok sayıda sektör temsilcisi de katıldı.

''KRİZDEN DOLAYI ÇOK GERİDE KALDIK, BİRLİKTE MÜCADELE ETMEMİZ GEREK''

CVK Park Bosphorus Hotel'de yapılan toplantıda katılımcılara seslenen TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Turizm Otel Yöneticileri Derneği bundan sonra birlik ve dayanışmanın tek adresi olacak.'' dedi. Türk turizminde genel olarak endişeli bir bekleyişin hakim olduğunu belirten Aksu, ''TUROYD olarak 3 ay gibi bir sürede 985 otel yöneticisine ulaştık. Ülke turizmi olarak bu krizden dolayı çok geride kaldık. Şimdi turizmin hak ettiği noktaya gelmesi için güç ve akıl birliği yapmanın zamanı. Hep birlikte, yılmadan mücadele etmemiz gerekiyor. Birlikte çalışarak filizlerimizden yeniden yeşereceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

''TÜRK TURİZMİNİN EN BÜYÜK HANDİKABI DOĞRU OTEL YATIRIMLARI''

''Türk turizminin gelişimi ve mevcut krizin aşılmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, Türk otelciliğini uluslararası standartlara taşıyacağız.'' diyen Aksu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

''Hedefimiz 81 ilde vereceğimiz eğitimlerle profesyonel yönetim anlayışı oluşumuna katkı sunmak. Turizm destinasyonlarında bölgelerarası hızlı iletişim ve reel bilgi akışını sağlayacağız. Önemsediğimiz bir diğer konu ise, turizmin çeşitliliği ve Türk turizminin en büyük handikaplarından olan doğru yatırım planları. TUROYD; herhangi bir kuruluşa alternatif olarka kurulmadı. Gerçek bir ihtiyacın sonucu olarak kuruldu. Önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşmak için otel çalışanları, işveren ve yatırımcılar arasında doğru bilgi akışı konusunda bir köprü kuracağımıza inanıyorum.''



''OTEL YÖNETİCİLERİ BUGÜNE KADAR YOK SAYILDI''

81 ilde, 2000’e yakın otel yöneticisini hedefleyen TUROYD’ un misyonu Türkiye’nin 7 bölgesinde güçlenmek ve 6 ayda 2 bin üyeye ulaşmak. Türkiye’nin ve turizmin gündeminde otel yöneticilerinin de olmasını ve ortak çözüm noktasında, paydaşları ile birlikte hareket etmesini önemsediklerini belirten Aksu, “Bugüne kadar Bakanlık nezdinde ve bürokraside otel yöneticileri yok sayıldı. Oysa 80 milyar dolarlık yatırımı yöneten ve o tesislere ruh veren otel yöneticileri ve çalışanlarıdır. Dolayısıyla 81 ile yayılan Turizm Otel Yöneticileri Derneği'ni kurduk. Her birimiz fahri turizm tanıtım elçisiyiz. Bakanlık, yerel yönetimler ve diğer turizm birlikleri ile dirsek teması içinde çalışıp, Türk turizminin tanıtım, eğitim çalışmalarında aktif yer almak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.



İLK PROJE EĞİTİM VE İSTİHDAM

TUROYD'un ilk projesini eğitim ve istihdam üzerine gerçekleştireceğini belirten TUROYD Başkanı Aksu, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

”Milyarlarca dolarlık tesislere ruh veren yöneticiler ve çalışanlardır. Bu derece donanımlı vasıflara sahip Türk otel yönetici ve çalışanlarının turizm politikalarında etkin rol almaması, ülke turizmi açısından bir kayıptır. Tüm otel yönetici arkadaşlarımızla birlikte, ülke turizminin ileri seviyeye taşınması ve sorunların çözülmesi adına hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu noktada en önemli projemiz eğitim ve istihdam olacaktır. Zaman içinde sektör profesyonelleri ile personel eğitimi, online-dijital pazarlama, satış ve yeni yatımlar için proje yönetimi, tedarik yönetimi ve dünyanın çeşitli noktalarından otel yönetici ve STK’ larla entegrasyon gibi konuları gündeme taşıyacağız.”

Katılımın oldukça yoğun olduğu ilk TUROYD toplantısı sonrası yeni projeler ve çalışmalar için yönetim kurulu nezdinde yeni buluşmalar planlanacak.



Bu Haber 16.05.2017 - 20:23:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.