TÜROFED, müzik meslek birlikleri ile yaptığı anlaşmayı yeniledi

TÜROFED, müzik meslek birlikleri ile yaptığı anlaşmayı yeniledi
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), müzik meslek birlikleri ile 2008 yılında yaptığı müzik telif ücretleri konusundaki protokolü güncelledi


2014 yılında müzik meslek birliklerine yaklaşık 7 milyon liralık bir telif ücreti ödeyen TÜROFED üyesi oteller, yapılan anlaşma ile indirimli telif ödemeye devam edecek. Güncellenen protokol ile telif ücretlerinde yeni lisanslama yapan oteller geriye dönük ödeme yapmayacak. Ayrıca TÜROFED üyeleri imzalanan protokol ile yüzde 80’e varan indirimlerden yararlanacak.

Yapılan yeni protokol hakkında bilgi vermek için TÜROFED ve müzik meslek birlikleri olan MÜYAP, MESAM, MÜYORBİR ve MSG ortak bir basın toplantısı düzenledi. Antalya Akra Barut’ta düzenlenen toplantıya, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2008 yılında ilk protokole imza atan TÜROFED eski Başkanı Ahmet Barut, MÜYAP Başkanı Bülent Forta, MESAM Başkanı Arif Sağ, MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen ve MSG Başkanı Garo Mafyan katıldı.

OSMAN AYIK: SANAYIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ

Edip Akbayram, Onur Akın, Kubat, Metin Özülkü, Ali Kocatepe, Ali Rıza Binboğa, Belkıs Akkale, Bora Öztoprak ve Aşkın Tuna gibi ünlü sanatçıların da katıldığı toplantıda ilk konuşmayı TÜROFED Başkanı Osman Ayık yaptı. 2008 yılında yapılan protokol ile müzik meslek birlikleri ile 8 yıllık bir işbirliği yaptıklarını söyleyen Osman Ayık, “TÜROFED olarak müziğin, sanatın ve sanatçının yanındayız. Telif hakları konusunda ilk imzayı atan kurumuz. Telif hakları bilincinin yaygınlaşması adına TÜROFED olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar 2000’e yakın TÜROFED üyesi tesis lisanslama çalışması yaparak telif ödemektedir. Bu tesis sayısını arttırmak istiyoruz” dedi.

BÜLENT FORTA: TÜROFED'E İYİ BİR İNDİRİM SUNDUK

Konuşmasına Osman Ayık ve Ahmet Barut’a teşekkür ederek başlayan MÜYAP Başkanı Bülent Forta, TÜROFED ile yaptıkları protokolün 8 yılını doldurduğunu söyledi. Bülent Forta, “TÜROFED ile 2008 yılında protokol yapmıştık. Bu protokol 8. yılını tamamladı. Burada emekleri geçen başta Ahmet Barut olmak üzere TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve TÜROFED üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Sanatın ve sanatçının haklarının ödenmesi adına önemli bir protokol yaptık. TÜROFED üyelerinin saygı ve inançlarıyla onlara iyi bir indirim sunduk. Hiçbir kuruma TÜROFED’e yaptığımız oranda indirim yapmadık. Yeni kampanyamız ile 2008 yılındaki protokolü de yeniledik. Bu protokol yeni bir telif uzlaşmasıdır. Bu yeni protokol ile telif ücretlendirmelerinde en avantajlı kurum TÜROFED’dir. Bu protokolden daha fazla tesisin yararlanmasını istiyoruz” dedi.

TÜROFED AVANTAJLI

MESAM Başkanı Bülent Forta, farklı kurum ve turizm birlikleri ile de anlaşmalar yaptıklarını belirterek, “TÜROFED üyelerinin içi rahat olsun. 8 yıllık işbirliğinin sonucu olarak onlara sunduğumuz avantajlar farklıdır. Çünkü TÜROFED ile uzun soluklu bir işbirliğine sahibiz. Ayrıca TÜROFED’in taahhüt ettiği rakam diğer kurumlardan 10 kat daha fazladır” diye konuştu.

AHMET BARUT: 2008'DE YAPILMASI GEREKENİ YAPTIK

TÜROFED eski Başkanı Ahmet Barut ise 2008 yılında yapılması gerekeni yaptıklarını söyledi. Barut, “2008 yılında müzik meslek birlikleri ile oturup karşılıklı tavizler vererek anlaştık. Müzik telif ücretleri, elektrik ve su gibi bir meseledir. Bu duruma açıklık getirerek bu anlaşmayı sağlamıştık. Bu yeni protokolden daha fazla tesis yararlanacaktır” şeklinde konuştu.

BÜLENT FORTA:"TUROB'A YÜZDE 75 İNDİRİM YAPMADIK" 


MESAM Başkanı Arif Sağ, MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen ve MSG Başkanı Garo Mafyan da toplantıda birer konuşma yaparak Osman Ayık, Ahmet Barut ve TÜROFED üyelerine gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür etti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve müzik meslek birliklerinin düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soruya cevap veren MESAM Başkanı Bülent Forta, müzik telif ücretlerinde TUROB’a yüzde 75 indirim yapmadıklarını söyledi.

Akra Barut’ta gerçekleştirilen basın toplantısında “TUROB Başkanı Timur Bayırdır, müzik meslek birlikleri ile anlaşma yaptıklarını açıklayarak yüzde 75 avantajlı tarife sağladıklarını açıkladı. TUROB ve TÜROFED’e aynı oranda mı indirim yaptınız?” sorusunu MESAM Başkanı Bülent Forta cevapladı. Forta: “Farklı kurum ve turizm birlikleri ile de anlaşmalar yaptık. Sanırım TUROB Başkanı Sayın Timur Bayındır’ın dili sürçtü. TUROB’a bu oranda indirim yapmadık.  TÜROFED üyelerinin içi rahat olsun. 8 yıllık işbirliğinin sonucu olarak TÜROFED’e sunduğumuz avantajlar farklıdır. Çünkü TÜROFED ile uzun soluklu bir işbirliğine sahibiz. Ayrıca TÜROFED’in taahhüt ettiği rakam TUROB’un ödemeyi taahhüt ettiği rakamdan 10 kat daha fazladır. Bu nedenle indirim oranı aynı olmamıştır” diye konuştu
 


Bu Haber 03.03.2015 - 09:16:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.