Türkiye'ye yönelik bir açıklama da Rosturizm'den

Türkiye'ye yönelik bir açıklama da Rosturizm'den
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Basın Sekreteri İrina Şegolkova, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın İstanbul'daki olaylar ve Suruç'ta meydana gelen terör saldırısı sebebiyle Rus turistlere Türkiye'ye gitmemeleri yönünde önerilerde bulunmasını beklemediklerini bildirdi.


Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Rosturizm Basın Sekreteri İrina Şegolkova, son günlerde sıklaşan olayların Türkiye'nin kıyı bölgelerinde tatil yapan Rus turistler için tehlike oluşturmadığını ifade etti. Şegolkava, şöyle devam etti:

"Yakın zamanda Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Rus turistlere İstanbul'daki olaylar ve Suruç'ta meydana gelen terör saldırısı sebebiyle Türkiye'ye gitmemeleri için özel tavsiyelerde bulunmasını beklemiyoruz. Aynı şekilde Rosturizm de bu tür bir kısıtlamaya gerek olmadığını düşünüyor."

ATOR DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama gerçekleştiren Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Müdürü Maya Lomidze, de Türkiye’de turistlerin güvenlik tehlikesinin bulunmadığını söylemişti. Rus turistlerin bu konuda rahat olmasını isteyen Lomidze, ''Türkiye’de son günlerde yaşanan askeri operasyon ve terör saldırıları, tatil yapan Rus turistlerin güvenliği etkilemiyor." dedi. ATOR Müdürü, “Şu anda turistlerimizle ilgili hiç bir geri adım atmamak lazım. Türkiye’de güvenlik tehlikesi ile ilgili Rus mercileri değerlendirerek karar verebilir. Onlardan da şu anda herhangi bir açıklama yok. Kısacası Türkiye’de vatandaşlarımızın güvenliğini hiç bir şey tehdit etmiyor.” şeklinde konuşmuştu.

 



Bu Haber 28.07.2015 - 09:54:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.