Türkiye'nin ödüllü İtalyanlar'ı oldular

Türkiye'nin ödüllü İtalyanlar'ı oldular
İtalya Devletinin her yıl tüm dünyada faaliyet gösteren İtalyan restoranlarının lezzet, hizmet ve ürün kalitesine verdiği "Marchio Ospitalitâ Italiana" sertifikasına bu sene Türkiye’den Da Mario, Gina ve Mezzaluna layık görüldü.


Kazanan restoranlara 17 Ekim 2014 Cuma günü ödülleri Venedik Sarayı’nda düzenlenen özel bir davet ile İtalya Ankara Büyükelçisi  Gianpaolo SCARANTE, İtalya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Federica FERRARI BRAVO, İtalyan Ticaret Odası Başkanı  Giuseppe Alberto MOGGI ve Genel Sekreteri Fatih AYÇİN tarafından takdim edildi.
 
UNIONCAMERE (İtalyan Odalar birliği) tarafından koordine edilen proje ISNART tarafından yürütülmektedir. Proje’nin Türkiye ayağını ise İtalyan Ticaret Odası yönetmektedir. Aday restoranların da başvurularını Türkiye’deki İtalyan Ticaret Odası üzerinden yapması gerekmektedir. Adaylığı kabul edilen restoranlar İtalya Sertifika Komitesi tarafından değerlendirildikten sonra sertifika almaya hak kazanan restoranlar belirlenmektedir.
 
İtalyan kültürü, konukseverliğini ve mutfağını dünyada en iyi şekilde tanıtan aday restoranlar İtalyan Sertifika Komitesi tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendiriliyor. Sertifikaya hak kazanan Da Mario, Gina ve Mezzaluna, orijinal İtalyan ürünlerinin kullanılması, menüdeki şarapların orijinal İtalyan şarabı olması ve restoranda İtalya kültürünün yansıtılması gibi kriteleri en iyi şekilde yerine getirerek, verilen sertikasyon ile kalite standartlarını bir kez daha kanıtlamış oldular.


Bu Haber 21.10.2014 - 10:57:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.