Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliği'nden Songül Öden'li twitter tanıtımı

Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliği'nden Songül Öden'li twitter tanıtımı
Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır ile kopan diplomatik ilişkilerin ardından Mısırlı vatandaşları Türkiye’ye seyahat etmeleri konusunda yönlendirmek için sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan tanıtım mesajları yayınlıyor

 
Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır ile kopan diplomatik ilişkilerin ardından Mısırlı vatandaşları Türkiye’ye seyahat etmeleri konusunda yönlendirmek için sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan tanıtım mesajları yayınlıyor. Elçiliğin Twitter adresinden yayınlanan mesajlarda, lahmacun gibi geleneksel yemeklerin yanısıra, Boğaz manzaralı fotoğraflar da kullanılıyor.

Mısır, geçtiğimiz sene Temmuz ayında gerçekleşen darbe sonrası, Türk hükümetinin içişlerine karıştığı gerekçesiyle diplomatik ilişkileri kesti. Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, “istenmeyen adam” ilan edilmesinden sonra Türkiye’ye dönüş yapmak zorunda kaldı ve Türkiye-Mısır ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirildi.
 
TWITTER TANITIMI

Kahire Büyükelçiliği ise geçtiğimiz sene kasım ayında kopan ilişkilerin ardından siyasi sorunların turizmi olumsuz yönde etkilemesini engellemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Elçilik yetkilileri, “twitter.com/TurkEmbCairo” adlı Twitter hesabından Mısır vatandaşlarına yönelik çeşitli tanıtım kampanyaları yürütmeye başladı. Elçiliğin Twitter hesabından yayınlanan mesajlarda, Mısırlıların dikkatini çekebilmek için lahmacun, baklava gibi geleneksel yemeklerin yanısıra, Boğaz manzaralı fotoğraflar da kullanılıyor. Son olarak, Gümüş dizisi nedeniyle Ortadoğu’da yıldızı parlayan oyunculardan Songül Öden’in THY ile yaptığı anlaşma kapsamında düzenlenen Yarışma hakkında, “Türk dizilerinin hayranı mısınız? Songül Öden ile tanışın” ifadeleriyle yayınlanan bilgi notu, Öden’in bir fotoğrafı eşliğinde paylaşıldı.

KÖTÜ VİZE SÜRECİNİ UNUTUN

Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği Twitter adresinden yayınlanan mesajlarda, e-vize kolaylığı ön plana çıkartılarak, “Geçmişte yaşadığınız kötü vize süreçlerini unutun. E-vize, VIP muamelesi demek. Artık e-vize ile Türkiye’ye seyahat etmek eskisinden daha kolay. Mısırlı kardeşlerimizin e-vize almalarından dolayı çok memnunuz” gibi ifadeler yer alıyor.

Öte yandan, başka bir hesap tarafından yayınlanan ve Kahire Büyükelçiliği tarafından da paylaşılan bir başka mesajda ise “Yunanlılar, ‘Yunan kahvesi’, Türkler ‘Türk kahvesi’ der. Mısırlılar da Türk kahvesi diyor” gibi ifadeler bulunuyor. (Milliyet)


Bu Haber 07.04.2014 - 09:29:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.