Türkiye ve Mısır etkisi, İspanya turizmine nasıl yansıdı, işte rakamlar

Türkiye ve Mısır etkisi, İspanya turizmine nasıl yansıdı, işte rakamlar
2016 ve 2017 yıllarında Türkiye ve Mısır'ın yaşadığı kayıpları lehine çevirerek turizmde büyük bir sıçrama yapan İspanya, bu iki destinasyonun Avrupa'da yeniden oyuna dönmesiyle birlikte nisan ayında yerinde saydı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2018 yılının nisan ayında ve yılın 4 aylık diliminde hava yolu ile İspanya'ya giden ziyaretçi sayıları açıklandı.



İSPANYA NİSAN AYINDA YERİNDE SAYDI

Açıklanan verilere göre, nisan ayında hava yolu ile İspanya'ya giden ziyaretçi sayısı bir önceki yılın nisan ayıyla aynı seviyede kaldı. Verilere göre, nisan ayında hava yolu ile İspanya'ya giden ziyaretçi sayısı yaklaşık 7.5 milyon olarak kayıtlara geçti.

İNGİLTERE, İTALYA VE HOLLANDA'DA GERİLEDİ

Nisan ayında İspanya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülke 1.7 milyon 492 binle İngiltere olurken, onu 1 milyon 172 binle İtalya ve 640 binle Almanya takip etti. Nisan ayında, İspanya'nın İngiltere'de yüzde 7,7, İtalya'dan yüzde 7 ve Hollanda'dan yüzde 2.4 düşüş yaşaması dikkat çekti.

İLK 4 AYDA 24 MİLYONA YAKIN TURİST ALDI

Yılın ilk 5 aylık verileri incelendiğinde ise, hava yolu ile İspanya'ya giden ziyaretçi sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artışla 23 milyon 893 bine ulaştığı görülüyor.

DÖRT ÜLKEDEN 14 MİLYON TURİST

Bu dönemde İspanya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülke 5 milyon 256 binle İngiltere olurken, onu 3 milyon 657 binle İtalya, 2 milyonla Almanya, 1 milyon 850 binle Fransa ve 1 milyon 184 binle Hollanda takip etti. İlk 4 ayda bu beş ülkeden hava yolu ile İspanya'ya giden ziyaretçi sayısı ise 14 milyon olarak gerçekleşti.






Bu Haber 19.05.2018 - 11:38:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.