Türkiye Travel Channel’da 61.4 milyon kişiye tanıtılacak

Türkiye Travel Channel’da 61.4 milyon kişiye tanıtılacak
Seyahat yayını yapan dünyadaki tek televizyon olan Travel Channel; Türkiye'nin tarihi, arkeolojik ve kültürel değerlerini tanıtmak için başlattığı program çekimlerini bitirdi. "Turkey: A to B" adlı altı bölümlük programın yayınlanacağı Travel Channel, 74 ülkede 22 dilde, 61,4 milyon kişiye yayın yapıyor.

 

Sunuculuğunu Superman 1 ve 3 filmlerinde, BBC'nin ünlü dizisi Eastenders'da da oynayan, tiyatro kökenli Larry Lamb ve oğlu, İngiltere'nin tanınmış radyocularından George Lamb'ın yer aldığı çekimler için 10 kişilik profesyonel ekip 24 gün boyunca çekimler yaptı.

74 ÜLKEDE, 22 DİLDE VE 61 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN İZLENECEK


"Turkey: A to B" adlı altı bölümlük programın yayınlanacağı Travel Channel, 74 ülkede 22 dilde, 61,4 milyon kişiye yayın yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Travel Channel arasında yapılan üç yıllık bir anlaşma çerçevesinde Türkiye tanıtım filmleri; İngiltere ve Doğu, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika ülkelerinde gösterilecek.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve organizasyonu ile yapılan çekimlerde, İstanbul'da tarihi, kültürel alanlar ve alışveriş, İzmir’de Efes antik kenti, Meryem Ana Evi; Denizli’de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale’nin simgelerinden Kleopatra Havuzu, Antalya’da Phaselis sit alanı, Nevşehir Kapadokya’da balon turu, Ankara’da Baharatçılar Pazarı, Ankara Kalesi, Beypazarı ziyareti ile Ordu'da eski şehir ve Boztepe teleferiği, 6 bölüm halinde izleyicilere anlatılacak. 3 yıl süresince yayınlanması planlanan programın, Türkiye'nin uluslararası tanıtımına doğrudan katkı sunması hedefleniyor.
 
 


Bu Haber 20.08.2017 - 11:46:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 21.08.2017 - 10:20

    Sadece tanıtım fonlarını harcamak ile turist gelir mi? Bu beyler internet diye bir gerçeğin olduğunu unutmuşlar. Turist bir ülkeyi merak edip ziyaret etmek istiyorsa zaten tüm incelemesini yapıyor, videoları ama en fazla yorumları kayıt ediyor. Sen istediğin kadar turist çağır, vallah billah ülke güvenli diye bağır, kimse inanmıyor. aynı şey kişi için geçerli değil mi? Hangimiz yanıp yıkılan ortamdaki bir ülkeye gitmek isteriz? Biraz akıl ve düşünce lütfen. Tanıtım harcamaları tez elden terk edilmeli ve daha temiz doğa için projelere kaynak ayrılmalıdır. Duyan olur mu?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.