Türkiye operasyonlarını durdurdu, 6.3 milyon pound kaybetti

Türkiye operasyonlarını durdurdu, 6.3 milyon pound kaybetti
Şubat 2016’da Türkiye operasyonlarını durdurduğunu açıklayan İngiliz tur operatörü Mark Warner, 2016 yılında gelirlerinde yaşadığı 6.3 milyon poundluk kaybı Türkiye’ye bağladı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Geçtiğimiz yılın başında Türkiye’deki politik atmosfer sebebiyle operasyonlarını durdurduğunu duyuran şirket, 2016 yılında gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında düştüğünü açıkladı.

6.3 MİLYON POUND KAYBETTİ

Şirketin buna rağmen fiyatlarını sabit tutmayı ve kar marjını arttırmayı başardığının belirtildiği açıklamada, 2015/16 finansal yılında şirketin satışlarının 42.7 milyon pounddan 36.4 milyon pounda düştüğü ifade edildi. 

Aynı dönemde şirket üzerinden tatil satın alan kişi sayısı 40 bin 956’dan 33 bin 121’e gerilerken, vergi öncesi kar ise 645 bin pounddan 527 bin pounda düştü.

Londra merkezli aktivite tatilleri satan tur operatörü, 2017 yaz sezonunda ise özellikle Yunanistan ve Batı Akdeniz destinasyonlarına dönük talebin oldukça iyi olduğunu açıkladı.

'GERİ DÖNMEYİ UMUYORUZ' DEMİŞTİ

Türkiye'den çekilme sebebini 'artan politik gerginlik' olarak açıklayan şirketin Genel Müdürü David Hopkins, ‘’Mark Warner olarak, Türkiye’de uzun ve mutlu bir tarihe sahibiz. Ancak bir süreliğine Türkiye operasyonlarımızı durdurma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Gelecekte Türkiye’ye geri dönmeyi umuyoruz.’’ demişti.
 
6 yıldır Türkiye’ye turist getiren İngiltere merkezli tur operatörü, Türkiye’ye dönük rezervasyonu bulunan müşterilerini Rodos, Kos, Limni, Sardinya ve Korsika’da bulunan diğer tesislerine yönlendirmişti.



Bu Haber 14.08.2017 - 13:35:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.