Türkiye II. çeyrekte ne kadar turizm geliri elde etti?

Türkiye II. çeyrekte ne kadar turizm geliri elde etti?
Merkez Bankası, 2013 yılının II. çeyreğine ait Ödemeler Dengesi Raporu' nu yayımladı.


TurizmGüncel

Açıklanan rapora göre, 2013 yılının II. çeyreğinde Türkiye'nin turizm gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,2 oranında artarak 6,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Turizm giderlerinin yüzde 4,7 oranında arttığı II. çeyrekte, net turizm gelirlerindeki artış oranı ise yüzde 27,2 olarak açıklandı. Turizm gelirlerindeki artışın cari açığa yaptığı olumlu katkı da Merkez Bankası'nın raporunda altı çizilen bir husus oldu.

Yılın II. çeyreği itibaryle Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 13,2 oranında arttığı belirtilen Merkz Bankası raporunda, turist sayısındaki en büyük oransal artışların ise Asya ve BDT ülkelerinden gerçekleştiği kaydedildi.

Raporda, yabancı ziyareçilerin kişi başına ortalama harcamalarındaki değişim de yer aldı. Buna göre, Türkiye'yi ziyaret eden yabancıların ortalama harcaması yüzde 11,5 oranında artarak 683 dolara yükseldi. Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının harcaması ise yüzde 1,3 oranında azalarak 1,085 dolara geriledi.

Yılın ilk çeyreğinde düşüş gösteren taşımacılık gelirleri II. çeyrekte de düşmeye devam etti. II. çeyrekte taşımacılık gelirlerinde yüzde 1,8 artış ve giderlerinde ise yüzde 13,9 oranında düşüş kaydedildi. Bu şekilde, net taşımacılık gelirleri yüzde 26 oranında düştü. 

 


Bu Haber 02.10.2013 - 15:07:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.