Türkiye etkisi: Tunus Rusya pazarında adeta can çekişiyor!

Türkiye etkisi: Tunus Rusya pazarında adeta can çekişiyor!
Uçak krizi sonrası Türkiye destinasyonunun kapanmasıyla Rusya pazarında altın çağını yaşayan Tunus, Türkiye'nin geri dönüşü ile birlikte büyük gerileme yaşadı.


Uçak krizi nedeniyle Türkiye plajlarının Rus turistlere kapandığı dönemde Rusya pazarının gözdesi olan, çift haneli rakamlarla pazar payı büyüyen ve "altın devrini" yaşayan Tunus, Rusya pazarında adeta can çekişiyor.



Rusya vatandaşı turistlerin yaz tatili tercihlerinde Tunus, Türkiye'den aldığı" geçici payı" iade ederek  büyük kayıp yaşamayaşladı. TürkRus.com'un Rus basınından aktardığı habere göre, iki yıl önce vitrine çıkan Kuzey Afrika ülkesine düzenlenen charter seferleri bugün ya iptal ediliyor, ya da sayıları azaltılıyor. Uzmanlar böyle giderse Tunus'un "kitlesel turizm"de Rus turistleri tamamen kaybedeceği görüşünde.

Turizmciler Türkiye'nin fiyat rekabetinde Tunus'u kolayca alt ettiğine dikkat çekiyor. Buna en büyük sebep de Rusya'dan Tunus'a 6 saatte uçulurken bu sürede Türkiye'ye gidip gelmenin mümkün olması.

Otel kalitesi bakımından Tunus Türkiye'den geri kalmasa da ülkenin genel popülaritesi Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar düşük.

Bir paket turun Rusyalı turiste ortalama maliyeti 90 bin ruble. Kaliteli bir otelde konaklamak söz konusu ise bu miktar 150 bin rubleye kadar çıkıyor.


Bu Haber 07.08.2018 - 08:51:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Editör 08.08.2018 - 02:48

    Sayon okur, haberde Tunus otllerinin boş olduğu ya da krizde olduğu söylenmiyor. Tunus"a giden Rus sayısındaki düşüşten ve charterların iptal edilmesinden bahsediliyor.

  • Arkadas 08.08.2018 - 02:44

    Lutfen yalan haberler yapmayın gerçekten Tunusta çalışan biri olarak haber yapmadan once araştırma yapmanızı öneririm..Şu anda Tunusta otellerin doluluk oranı %100 boş oda bulamıyoruz neyin krizinden bahsediyorsunuz,

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.