Türkiye Çinli turiste vize kolaylığı getirmeye hazırlanıyor

Türkiye Çinli turiste vize kolaylığı getirmeye hazırlanıyor
E-vize uygulamasında Çinli turistten istenen Şengen veya OECD ülkeleri vize ikamet koşulu kaldırıldı. Artık kapıda 60 doları ödeyen Türkiye’ye girebilecek.

 
Habertürk gazetesinden Ünsal Ereke'nin haberine göre; dünyanın birçok ülkesine yılda 100 milyon turist gönderen Çin’den sadece 200 bin civarında tatilci alabilen Türkiye, bu rakamı daha da yukarıya çekmek için vize koşullarını genişletti.
 
Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri’nin (TÜRSAB) isteklerini göz önünde bulunduran İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 2 Şubat 2015’ten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarının 30 güne kadar Türkiye girişlerindeki aldığı e-vize uygulamasında aradığı Şengen veya OECD ülkelerinin vize - ikamet koşulunu kaldırdı. Turizmciler uygulamanın bu yıl 200 bine ulaşan Çinli turist sayısını ikiye katlayacağı görüşünde.
 
KİOSKLAR KURULDU
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, gelirleri hızla artan Çin vatandaşlarının yurtdışını gidip görmek için sabırsızlandığını ancak Türkiye’nin bu alanda yeteri kadar turist çekemediğini söyledi. Bu kapsamda çalışmalar yürütmeye başladıklarını ifade eden Ulusoy, “Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Dışişleri Bakanlığı’nın izniyle havalimanlarına e-vizeye yönelik kiosklar koyduk. E-vize kapsamının genişletilmesiyle birlikte daha fazla turist alacağız. Son yıllarda hızla artan Çin’den gelen turist rakamını bu yolla ikiye katlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
   
BU YIL 155 MİLYAR DOLAR HARCAYACAKLAR
 
Çinliler, Türkiye’de İstanbul, Safranbolu, Kapadokya, Konya, Pamukkale ve İzmir gibi noktalara ilgi gösteriyorlar. Çin Turizm Akademisi’ne (CTA) göre yurtdışına gidecek Çinli turist sayısının bu yıl 116 milyona, harcamalarının da 155 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
 
 


Bu Haber 22.02.2015 - 10:58:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cengiz Kellekci 07.03.2015 - 03:53

    Ama maalesef eger Cinli vatandas Turkiye ye gelmeden once Cin havaalanindayken Turkiye ye vizesi yoksa ucamiyor )))))Yani bizim onlara kapida vize verebilmemiz icin Cinden once ucabilmeleri gerekli.))))))

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.