Türk turizmciler, Arjantinli turizmcilerle buluştu

Türk turizmciler, Arjantinli turizmcilerle buluştu
Arjantin Turizm Bakanlığı (INPROTUR) ve Delicias Travel işbirliği ile düzenlenen çalışma toplantısı Intercontinental Oteli'nde gerçekleşti.

 
Latin Amerika'da, kuzeyden güneye geniş bir coğrafyayı kaplayan Arjantin'in, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak üzere birçok sektör temsilcisinin de yer aldığı bir heyet  Türk turizmcilerle buluştu.
 
Karşılıklı olarak vize uygulaması bulunmayan,Türkiye ve Arjantin ilişkilerindeki gelişme Arjantin İstanbul Başkonsolosluğu'nun yıllar sonra İstanbul'da yeniden açılmasıyla birlikte Türkiye- Arjantin ilişkileri hız kazanıyor. Türk Hava Yolları'nın yakın zamanda rotasına eklediği İstanbul - Buenos Aires uçuşları son yıllarda Arjantin'de Türk ve Türkiye'de Arjantinli turist sayısının artışını önemli derece etkiledi.
 
İkili ilişkiler anlamında bir diğer önemli adım ise; her yıl Arjantin'den bir çok sektör temsilcisinin İstanbul'da basına ve outgoing yapan acentalara work shop yapıyor olması. Workshop'a katılan Arjantinli sektör temsilcileri: Inptour, Australis, Azeta Viaggi, Nap Travel, Sundance Tours, Terrapampa, Vivaterra, Infuetur.

Arjantin Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sr. Alejandro Schiavi yaptığı konuşmada Türk Hava Yolları'nın Arjantin'i dünyayla buluşturduğunu ve uçuş sayıları arttıkça mesafelerin  kısalacağını ve hem Türkiye'den
hem de bölgeden çok sayıda gezginin ülkelerini ziyaret edeceklerini söyledi. Arjantin'i ziyaret etmeyi düşünenlerin bu ülkeye zaman ayırmaları gerektiğini ekleyen Schiavi, Buenos Aires'teki renkli ve hareketli sosyal yaşamdan dünyanın en güneyinde yer alan Patagonya bölgesindeki buzullara, bu bölgede yaşayan balina, fok ve penguenlerden eşsiz güzellikteki Cordoba Sarmiento Parkı'na, dünyanın yeni 7 harikasından biri olan Iguazu Şelaleleri, Salta Cafayate, Pucara de Tilcara, La Isla de los Lobos (Fok Adası), UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Lago Argentino ve Lago Viedma göllerine kadar Arjantin'in muhteşem zenginliklere sahip bir ülke olduğunu ekledi.


Bu Haber 30.01.2014 - 09:52:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.