Türk turizmci Alman turisti kazanmak için neler yapmalı?

Türk turizmci Alman turisti kazanmak için neler yapmalı?
Avrupa'nın en büyük zincir seyahat acentelerinden RTK'nın CEO'su ve bünyesinde 8 bin acente bulunan Quality Travel Alliance'ın sözcüsü Thomas Bösl, Almanya pazarının durumu, Alman turistlerdeki Türkiye algısı ve yapılması gerekenlere dair TurizmGüncel’e önemli açıklamalarda bulundu.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel
 
Açıklamalarına dünyanın pek çok yerinde etkili olan terör saldırılarının Almanya halkını nasıl etkilediğini anlatarak başlayan Thomas Bösl, bu durumun genel seyahat talebini ciddi şekilde etkilediğini söyledi. ‘’Bu yıl sadece Türkiye açısından değil, Almanya açısından da turizm zor bir dönem yaşıyor.’’ diyen Bösl, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
‘’Almanlar şu anda Mısır, Türkiye, Tunus gibi ülkelerdeki güvenlikten değil, kendi ülkelerindeki güvenlikten de endişeliler. Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz aylarda Almanya'da alışık olmadığımız terör olaylarına tanıklık ettik. İnsanlar güvende hissetmediğinde, ne tatil rezervasyonu yapar ne de havalimanlarına giderler. Bu nedenle seyahatlerinde, tren, araba, otobüs gibi ulaşım araçlarını daha yoğun kullanmaya başladılar.’’

‘’ALMANYA’DAKİ TÜRKİYE TARTIŞMALARI TURİZMLE İLGİLİ DEĞİL, POLİTİK’’
 
Peki Almanların Türkiye'ye gelmemesindeki tek neden güvenlik algısı mı, yoksa Alman medyasında çıkan Türkiye karşıtı haberlerin de bunda payı var mı? Thomas Bösl, sorumuza şu yanıtı verdi:
 
‘’Bu konu da politik seviyede yürüyen tartışmalarla ilgili. Tartışmalar; turizm, destinasyonların durumu, plajlar hakkında yapılmıyor. Almanların en çok rezervasyon yaptığı ve fiyatların yüksek olduğu erken rezervasyon döneminde Türkiye'de bir sürü olumsuz gelişme ortaya çıktı. Ankara, İstanbul saldırıları... İnsanlar da Türkiye'de neler olduğunu anlayamadığı için Karayipler, ABD, İspanya, Portekiz gibi destinasyonlara akın ettiler.
 
Medyadaki Türkiye tartışmaları ve olumsuz haberler Almanların Türkiye tercihini etkilemedi demiyorum, illa ki etkilemiştir. Ama buna dair bir oran yok elimizde. Ancak ağustosun ortasından beri Türkiye son dakika satışlarının iyi gittiğini söyleyebilirim.’’

''TÜRK TURİZMCİLER TURİSTİK BÖLGELERDEKİ DURUMU ANLATMALI''

Alman medyasında Türkiye'nin daha çok politik tartışmalarla gündeme geldiğini ve turizmin hiç konuşulmadığını kaydeden Bösl, ''Türk turizmcilerin yapması gereken şey, ülkedeki turizme dair doğru fotoğraflar çekip bunu Almanlarla buluşturmak. Geçtiğimiz haftalarda Belek'teydim. Antalya Havalimanı'nı, otelleri, plajları ve oralardaki insanları gördüm. Herkes mutluydu. Her şey yolundaydı. İşte bunu Alman ve Avrupalı turistlere anlatmak gerekiyor. Alman gazetelerinde tatil bölgelerinde hayatın nasıl devam ettiğine dair hiçbir yazı çıkmıyor.’’ ifadelerini kullandı. 
 
‘’FİYAT KIRMAK DOĞRU DEĞİL AMA…’’
 
Thomas Bösl, Türk turizmcinin gidişatı görerek Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde fiyat aksiyonuna girişmesinin durumun daha kötü olmasını engelleyip engellemediği şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:
 
 ''Gerçekçi olmak gerekirse buna dair bir şey söylemek zor. Çünkü belli bir müşteri kitlesi düşük fiyatları görerek rezervasyon yapmış olabilir. Bu, fiyat öncelikli müşteridir. Türkiye'de çok sayıda otel var ve bir anda hem Rusya'dan uçuşların durması, hem de Almanya'dan çok sayıda uçuşun iptal olması karşısında fiyatlarını aşağıya çektiler. Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum ama kendimi otelcinin yerine koyduğumda da risk altında olanların onlar olduğunu düşünüyorum.'' 

 
‘’İKİ YIL ÖNCEKİ KADAR OLMASA DA HALA İYİMSERİZ…’’
 
Alman tur operatörleri için Türkiye'nin son derece önemli bir ülke olduğuna dikkat çeken Thomas Bösl, ''Türkiye gibi bir turizm ülkesini listeden çıkaramazsınız. Türkiye'nin yaşadığı durumu yaşayan pek çok ülke var ve yarın ne olacağını bilmenize iman yok. Türkiye'deki ya da Mısır'daki olayların İspanya veya Portekiz'de olmayacağının bir garantisi var mı? Hem de elimizde Paris, Münih, Brüksel gibi örnekler varken… Türkiye'ye inanıyoruz ve bunu da paydaşlarımıza anlatıyoruz. Evet, bundan iki sene önceki kadar iyimser değiliz ama yine de iyimseriz. Umuyoruz  ki, gelecek yıl her şey çok daha iyi olacak.'' şeklinde konuştu.
 
‘’TURİZM BÖLGELERİNDE NELER OLDUĞU KONUSUNDA KİMSENİN BİLGİSİ YOK’’
 
Thomas Bösl, ''Almanların kafasındaki olumsuz algıyı değiştirmek için Türkiye'nin ya da Türk turizmcilerin ne yapması gerekir?'' şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:
 
‘’Öncelikle Türkiye’deki atmosferi Almanya'daki insanlarla buluşturmak gerekiyor. Bunun için gerekli araçları yaratmak durumundayız. Darbe öncesindeki durumun nasıl olduğu ve darbe sonrasında ne olduğu konusunda insanları objektif bir şekilde aydınlatmak gerekiyor. Çünkü kafalar karışık. Herkes Ankara ve İstanbul'u konuşuyor ama tüm bunlar yaşanırken, Türkiye'nin turizm bölgelerinde neler olduğu konusunda kimsenin bir fikri yok.
 
‘’TUR OPERATÖRLERİNDEN ÇOK ACENTELERE DÖNÜK TANITIM YAPILMALI’’
 
İkinci olarak Almanya'daki seyahat acentelerine dikkat çekmek istiyorum. En nihayetinde Türkiye'yi satanlar, müşteri ile yüz yüze görüşenler bu acenteler. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım ve pazarlama kampanyalarını tur operatörleri ile birlikte yapıyor, parayı o şekilde harcıyor. Almanya'da 12-14 bin arasında acente var ve bunların büyük bir kısmının Türkiye ilişkileri var. Bu acenteleri birer Türkiye büyükelçisi gibi kullanmak gerekiyor.’’
 



Bu Haber 18.09.2016 - 18:01:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.