Türk turistlerin Almanya ilgisi artıyor

Türk turistlerin Almanya ilgisi artıyor
2014 yılında Türkiye’den Almanya'ya giden turistler otel ve kampinglerde toplam 638 bin geceleme gerçekleştirdi. Alman Turizm Merkezi (DZT) adına İnci Gökçe, Taksim’deki CVK Boshporus Park Otel’de gerçekleştirdiği sunumda pazar hakkında bilgiler verdi.

Türk turistlerin Almanya ilgisi artıyor
Türk turistlerin Almanya ilgisi artıyor
Türk turistlerin Almanya ilgisi artıyor
Türk turistlerin Almanya ilgisi artıyor

Kerem Köfteoğlu

Türkiye’nin, Almanya turizmi için sürekli büyüyen bir kaynak pazar oluşturmaya devam ettiğine dikkat çeken Gökçe, şunları söyledi: “Son on yılda Türkiye’den gelen konukların geceleme sayısı toplamda yüzde 64 oranında artarak Alman incoming turizmine ortalamanın üstünde bir katkı sağladı. 2030 yılına kadar incoming turizmindeki gelişmeye yönelik uzun vadeli tahminlerimize göre de Türkiye dinamik bir şekilde büyümeye devam edecek. Bu doğrultuda Türkiye kaynaklı geceleme sayısının  2030 yılında, mevcut hacminin iki katından fazla artarak 1,3 milyona ulaşmasını gerçekçi buluyoruz”.

Dünya Seyahat Monitörü IPK International’in verilerine göre Türkiye kaynaklı yurtdışı seyahatlerin üçte biri Almanya’ya yapıldı; Almanya’yı Bulgaristan (yüzde 9) ve Yunanistan (yüzde 8) izledi. Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya ise yaklaşık yüzde 20’ye varan geceleme oranıyla en çok tercih edilen destinasyonlar oldu; bu eyaletleri Berlin (yüzde 18) ve Hessen (yüzde 14) takip etti. En sık ziyaret edilen şehirler ise Berlin, Münih ve Frankfurt oldu.

Türkiye kaynaklı konukların yüzde 65’i Almanya’ya tatil yapmak üzere gelirken içlerinden yüzde 42’si şehir ziyareti yaptı veya bir etkinliğe katıldı. Yüzde 13’ü tur gezisine katılırken yüzde 10’a yakını bir tatil yöresini tercih etti. İş amaçlı seyahat edenlerin oranı yüzde 23 olarak gerçekleşti. Bunların arasından ortalamanın çok üstünde olan bölümü (yüzde 71) iş geliştirmeye yönelik seyahatler (fuarlar, konferanslar, kongreler, seminerler ve incentive organizasyonları) yaptı. Almanya’ya gelen Türk konukların yüzde 13’ü akraba ve yakınlarını ziyaret etti.

Almanya’ya seyahat eden Türklerin yüzde 68’ı uçak yolculuğunu tercih etti. Seyahatlerin yüzde 66’sı internet üzerinden olmak üzere yaklaşık dörtte üçü için önceden rezervasyon yapıldı.

TEMATİK TURLAR BAŞLIYOR

Sunumunda DZT'nin başlattığı tematik turlar hakkında da bilgi veren Gökçe, Almanya’da yaklaşık 150 adet “Tatil Yolu” olduğunu belirttikten sonra şöyle konuştu:

“Yolculara, tercih ettikleri tematik özellikler çerçevesinde ülkeyi tüm bölgeleri kapsayacak şekilde keşfetmek imkânını sağlanıyor. Kültürel, tarihi veya mimari özellikleri nedeniyle görülmesi gereken yerler turistik güzergâhlara bağlanıyor, aynen gastronomik veya doğa ve peyzaj türleri gibi. Dünya çapında uygulanan bir kampanya çerçevesinde DZT Alman Turizm Merkezi gelecek yıl Almanya’nın tatil yollarını uluslararası konuklar açısından önemli bir tatil olanağı olarak sunmayı amaçlıyor.”

Gökçe  tema seçimi konusunda yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Turlar yüzde 20’lik pazar payı ile Almanya’nın turizminde en önemli tatil türüdür. Bizim tematik kampanyamız aynı zamanda kırsal bölgelerdeki turizmi de destekliyor; özellikle de, kendi otomobilleri veya motosikletleri ve hatta bisikletleri ile yolculuk yaparken tatil yollarını keşfeden bireysel seyahat eden turistleri. Aktivitelerin odak noktasında bir uluslararası fotoğraf yarışması bulunuyor. DZT’nin davet ettiği 27 farklı ülkeden gelen 48 gazeteci, toplam 16 tatil yolunun turistik  özelliklerini uluslararası bakış açısından değerlendirmek üzere Almanya’ya geliyor. DZT tüm federal eyaletlerle birlikte söz konusu tatil yollarının seçimini yaptı ve bu suretle PR girişiminin temeli olarak Almanya genelini temsil eden turistik güzergâhlar saptanmış oldu. “

TATİL YOLLARINA ÇEVRİMİÇİ LANSMAN

“Tatil Yolları" çevrimiçi alanı yepyeni bir lansman geçiriyor. Seçilen tatil yolları interaktif bir harita üzerinde tespit ediliyor ve ayrıntılı tarifleri veriliyor. Basın ve öğrenci seyahatleri ile bu temanın basın ve ticari etkinliklerle entegre edilmesi, DZT’nin kampanya temasına ilişkin faaliyetlerini takviye ediyor. “Romantik Yol“ için ise, DZT yerel partnerleri ile beraber 2013 yılında pilot proje olarak mobil bir uygulama geliştirmişti. Bu uygulama Würzburg’dan Füssen’e kadar olan güzergâh üzerinde 28 şehir ve görülmeye değer 10 mekân tespit etmişti. Bu uygulama hem yolculuk öncesinde, hem de yolculuk sırasında yararlı bir refakatçi olarak kullanılabiliyor.



Bu Haber 22.05.2015 - 20:33:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.