Türk müşteriler otel seçerken en çok nelere önem veriyor?

Türk müşteriler otel seçerken en çok nelere önem veriyor?
Seyahat sitesi Momondo, tatilcilerin tatillerini planlarken otel tercihlerini hangi kriterlere göre belirlediğini araştırdı.



Seyahat sitesi Momondo, her yıl gerçekleştirdiği seyahat alışkanlıkları araştırmasında Türklerin, otel seçerken dikkat ettiği unsurları mercek altına aldı. Verilere göre otel seçiminde en dikkat edilen faktör ise fiyat. İşte, araştırmaya göre Türk turistin tercihini belirleyen diğer faktörler.

TÜRKLER OTEL SEÇERKEN FİYATA GÖRE KARAR VERİYOR

Araştırma sonuçlarına göre Türklerin yarısından fazlası için otel seçimini en fazla etkileyen faktör fiyat (Yüzde 54).
Erkekler (yüzde 57) fiyat konusunda, kadınlardan (yüzde 50) bir adım önde geliyor.

Fiyatın önemi, yaş ilerledikçe daha da artıyor. 18-22 yaş grubundaki gençlerin yüzde 45’i otel seçerken ilk olarak fiyata baktığını söylerken, 23-35 yaş arasındaki katılımcıların yüzde 54’ü, 35-55 yaş gurubundaki katılımcıların ise yüzde 55’i aynı yanıtı vermiş. Fiyat konusunu en çok önemseyen yaş grubu ise yüzde 63 ile 56-65 yaş arasındakiler.

TÜRK TURİSTİN OTEL İÇİN ÖDEMEK  İSTEDİĞİ FİYAT, GECELİK 67-165 TL ARASINDA

Türkler otel seçerken en çok fiyata bakıyor. Peki, yerli turistin bir gecelik konaklama için ayırdığı tutar ne kadar? Verilere göre Türk tatilcilerin büyük bir bölümü (yüzde 40) konaklama için gecelik, 67-165 TL arasında bir bütçe ayırıyor. Bu rakamın üzerine çıkıp, gecelik 166-231 TL arasında bir bütçe belirleyenlerin oranı ise yüzde 28. Gecelik 66 TL’den az bütçeye sahip olan Türklerin oranı ise sadece yüzde 5.

TÜRKLER OTEL ÇEVRESİNİ, MERKEZİ OLMASINDAN DAHA ÇOK ÖNEMSİYOR

Otel seçimi yaparken fiyat dışında oldukça önem verilen diğer bir kriter ise otelin yer aldığı bölge oluyor.
Türklerin yüzde 39’u, tatilini güzel bir semtte geçirmek istiyor. Otel seçiminde kadınlar, (yüzde 40) civarın nasıl göründüğünü erkeklere göre (yüzde 38) daha fazla önemsiyor.
Rezervasyon yaparken otelin merkezi olması ve turistik bölgelere yakınlığı ise üçüncü sırada geliyor (yüzde 35).

TÜRKLER ZİYARETÇİ TAVSİYELERİNE  ÇOK DİKKAT EDİYOR

Araştırmaya göre Türklerin otel seçiminde dikkat ettiği diğer bir konu ise daha önce otelde konaklayan kişilerin yorumları oluyor.
Neredeyse her üç Türk’ten biri, (yüzde 31) otel rezervasyonu yapmadan önce internet üzerinden konuk yorumlarını okuyor. Tavsiyelere verilen önem, 18-22 yaş grubu (yüzde 24) ve 56-65 yaş grubu (yüzde 25) arasında düşse de, 23-55 yaş grubundaki Türklerin yüzde 33’ü tarafından dikkate alınıyor.

Otel seçiminde göz önünde bulundurulan son kriter ise servis kalitesi. Türklerin dörtte birinden fazlası, konakladıkları otelden yüksek hizmet kalitesi bekliyor. Ancak bu kriterin önemi, yaş küçüldükçe azalıyor. 56-65 yaş grubundaki Türklerin yüzde 36’sı kaliteli servis tercih ederken bu oran, 36-55 yaş grubunda yüzde 32’ye, 23-35 yaş grubunda ise yüzde 25’e düşüyor. 18-22 yaş grubundaki gençlerin ise sadece yüzde 17’si servis kalitesini önemsiyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Momondo Türkiye sözcüsü Serpil Öztürk, “Her yıl Türkiye de dahil olmak üzere 23 ülkede gerçekleştirdiğimiz seyahat araştırması, tercihlerimizin ve trendlerin gelişimine ışık tutuyor. Momondo olarak, elde ettiğimiz sonuçlara ve aldığımız geri bildirimlere göre kendimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Böylece kullanıcılarımıza en iyi alternatifleri, en hızlı şekilde sunmayı hedefliyoruz. Örneğin, tatilini planlarken fiyat faktörünü göz önünde bulunduran kullanıcılarımız‘fiyat filtresi’ni kullanarak, tasarruf edebilecekleri otel alternatiflerini belirleyebiliyor. Diğer yandan önceliği, belirli bir bölge içinde yer alan oteller olan kullanıcılarımız ise ‘harita üzerine çiz’ özelliğini kullanarak, çizdikleri sınırlar içinde kalan otelleri arayabiliyor” dedi.



Bu Haber 18.08.2017 - 12:13:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.