Türk Hava Yolları üniforma değişimi için bir kez daha düğmeye bastı

Türk Hava Yolları üniforma değişimi için bir kez daha düğmeye bastı
İtalyan modacı Ettore Bilotta ile anlaşan Türk Hava Yolları, bir kez daha üniforma değişimi için harekete geçti.


2013 yılının şubat ayında üniformaları değiştirmek için harekete geçen THY'nin modacı Dilek Hanif'e tasarlattığı üniformalar alay konusu olmuştu. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine projeden vazgeçen ve yola mevcut üniformalarla devam eden THY yönetiminin, şimdi de İtalyan modacı Ettore Bilotta ile anlaştığı belirtiliyor.



DİLEK HANİF KAFTANLI ÜNİFORMALAR TASARLAMIŞTI

Hürriyet'ten Uğur Cebeci'nin haberine göre THY, daha önce Etihad ve Alitalia personelinin üniformalarını yapan, Ettore Bilotta ile üniformalar için gizlilik anlaşması imzaladı. Cebeci yazısında, ''Yıllar önce Türk Hava Yolları (THY) üniformalarının değişim çalışması bir skandalla sonuçlanmıştı. İyi bir modacı olmasına rağmen THY yöneticilerinin zorlaması ile kaftanlı üniformalar tasarlayan Dilek Hanif, bazı görüntülerin sızması sonucu çalışmasını yarım bırakmıştı. Aslında yerli modacılar arasında yapılan bir yarışma birden Dilek Hanif imzasına yönelmişti. Ama Dilek Hanif’in de inisiyatifi dışında şekillendirilmeye çalışılan üniformalar, ne tahliye standartlarına ne de büyüyen modern ve uluslararası kimlik kazanan THY’nin konseptine uygun olmamıştı.'' yorumunda bulundu.



GİZLİLİK ANLAŞMASI

İtalyan modacı Ettore Bilotta, ilginç çizimlerle geldi. Kabin ekiplerini inceledi, görüşmeler yaptı. Sonra gizlilik anlaşmasına imza attı. Son derece gizli tutulan çalışmalardan bazı örnekler kabin memurlarına gösterildi. Kabin memurları renklerden bazıları ile ilgili ton farklılıkları istedi. THY yönetimi de kabin memurlarının kendilerini içlerinde en rahat edecekleri üniformaları hazırlatabilmek için tasarımcı ile uzlaşıya vararak değişiklikleri kabul etti. Ancak pilotlar yine lacivert üzerinde ısrar ettiler. Oysa THY pilot üniformalarında da devrim niteliğinde değişiklik yapmayı planlıyordu. Haberin devamı>>>





Bu Haber 28.02.2018 - 08:48:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.