Turizmle ilgili ek tedbirler bugün Meclis gündemine geliyor

Turizmle ilgili ek tedbirler bugün Meclis gündemine geliyor
Turizme dönük istihdam desteğinin diğer illerde de uygulanması, turizmin ihracatçı sayılması ve Eximbank kredileri konularını kapsayan ek tedbir paketi bugün Meclis gündemine alınacak.


Zor durumdaki turizm sektörü için istihdam desteği paketinin ardından yeni bir paket daha hazırlanıyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, bugün Bakanlar Kurulu'nda turizm sektörüne yönelik ek tedbirler masaya yatırılacak.

İSTİHDAM DESTEĞİ İZMİR VE AYDIN GİBİ İLLERDE DE UYGULANACAK

Antalya ve Muğla'da başlatılan istihdam destek paketinin, turizmin yoğun olduğu İzmir, Aydın gibi illerde de uygulanması öngörülüyor. İhracat kapsamına alınacak turizm sektörünün KDV desteği ve Eximbank kredileri ile nefes alması sağlanacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, birkaç hafta içinde turizmle ilgili ek tedbirleri devreye sokacaklarını belirterek, "Kimse endişelenmesin. Kayıplarımızı karşılayacak güçteyiz. 2016'yı telafi ederek gelecek yıl yeni atılımlarla çıkacağız" dedi.

EK TEDBİRLER DEVREDE

Zeybekci, turizmin bugün yapılacak Bakanlar Kurulu'nun gündem maddelerinden biri olacağını belirterek, çözüme yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi. Turizmin ihracat sayılması konusunda çalışıldığını belirten Zeybekci, "İhracat gibi gördüğünüz zaman KDV iadesi kapsamına alınmasıyla ilgili bir yaklaşımımız var. Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılması gerçekçi olmaz. Otele gelen bir yabancıya satılmış hizmet faturadan sayılmalı" diye konuştu.


Bu Haber 27.06.2016 - 09:46:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.