Turizmdeki büyümenin lokomotifi şehir gezileri, terör korkusu azalıyor

Turizmdeki büyümenin lokomotifi şehir gezileri, terör korkusu azalıyor
IPK Internatİonal tarafından yapılan araştırmaya göre, 2017 yılında uluslararası seyahatler 6.5 oranında artarak 1.2 milyara ulaştı. Aynı araştırma, terörün seyahatler üzerindeki etkisinin azaldığını da ortaya koydu.


TurizmGüncel - Dış Haberler
 
IPK’nin yaptığı ‘World Travel Monitor’ araştırmasına göre, dünyadaki turizm hareketinin yüzde 90’ını gerçekleştiren 60 destinasyon şu anda hiç olmadığı kadar güvenli. 



AVRUPA DÜNYANIN EN GÜÇLÜ TURİZM KAYNAK PAZARI
 
2017 yılında yüzde 7 oranında büyüyen Avrupa turizm dünyanın en güçlü turizm kaynak pazarı olurken, onu yüzde 6 ile Kuzey ve Güney Amerika, yüzde 5 ile Asya takipm etti. Avrupa aynı zamanda, yüzde 8 ile 2017’de en hızlı büyüyen destinasyon olurken, İspanya dünyanın en büyük destinasyonu unvanını elde etti. Listenin ikinci sırasında ABD, üçüncü sırasında Almanya yer alırken, beşinci Fransa, altıncı ise İtalya oldu.

BÜYÜMENİN LOKOMOTİFİ ŞEHİR GEZİLERİ
 
Turizm sektöründeki büyümenin lokomotifi ise yüzde 18 ile şehir gezileri oldu. Deniz, kum, güneş tatilleri yüzde 9 büyürken, dünya turu gezileri yüzde 1 düşüş gösterdi.

KALABALIKTAN ŞİKAYET EDİLEN DESTİNASYONLAR ARASINDA İSTANBUL DA VAR
 
IPK’nin araştırmasında kitle turizminin yarattığı aşırı kalabalık şehirler sorunu da ele alındı. Araştırmaya katılanların yüzde 24’ü gittikleri destinasyonun kalabalık olmasından şikayet ederken, bu konuda sorunlu destinasyonları şöyle sıralıyor:
 
Meksiko yüzde 23, Şangay yüzde 22, Venedik yüzde 20, Beijing yüzde 19, Hong Kong yüzde 18, Amterdam, İstanbul ve Floransa yüzde 17, Barselona yüzde 16.

TERÖRÜN SEYAHAT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ AZALIYOR
 
 IPK aynı zamanda dördüncü kez terörün turizm üzerindeki etkilerini de araştırdı. Buna göre, 2017’de ‘terör korkusu seyahat planımı etkliyor’ diyenlerin oranı yüzde 41 ilken, 2018’de bu oran yüzde 37’ye geriledi. Katılımcıların yüzde 24’ü ise terör tehdidine rağmen seyahat etmeye devam ettiğini, ancak destinasyon tercihini değiştirdiğini ifade ediyor.


Bu Haber 08.03.2018 - 16:37:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.