Turizmde son umut Erdoğan-Putin görüşmesi

Turizmde son umut Erdoğan-Putin görüşmesi
Darbe girişiminden sonra rezervasyon iptalleri yaşadıklarını söyleyen turizmciler, turizmde son umudun Erdoğan - Putin zirvesinde olduğunu belirtti.


Turizmcilerin Antalya'da yaptıkları toplantıdan sonra Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı ve BM Dünya Turizm Örgütü Bağlı Ülkeler Başkan Yardımcısı Osman Ayık, rezervasyon iptallerinin olduğunu, charter uçaklarının gelmediğini belirterek, “Ancak bunun birkaç gün içerisinde sakinleşmesini bekliyoruz. Yurt dışı operatörler de bizim gibi itidalli olmaya çalışıyorlar” dedi. Ayık, turizmde asıl umudun, ağustos ayında yapılması beklenen Erdoğan-Putin zirvesinde olduğunu söyledi.
 
'YABANCI TURİST ETKİLENDİ'
 
“Olaylar çok sıcak. Belli sıkıntılar var ama birkaç güne normale döner” diyen Osman Ayık, “Yurt dışı tur operatörleriyle sürekli temas halindeyiz. Elbette onlar da bundan etkilendiler. Ama onlar da itidalli olmaya çalışıyorlar” dedi. Yabancı tur operatörlerinin müşterilerine Türkiye paketlerini, önceki gün akşamına kadar “ücretsiz iptal” etme ya da başka ülkeye kaydırma hakkı tanıdığını da dile getiren Ayık, “Acele karar vermemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

'AKIŞ DURMA NOKTASINA GELDİ'
 
“Bizim için önümüzdeki günler önemli” diyen Osman Ayık, şunları söyledi:
 
“Tahminimiz, birkaç güne kadar ortamın sakinleşmesi yönünde. Bir takım iptaller var. Saat saat değişiyor bu yüzden elimizde rakam yok. Rezervasyon akışı durma noktasına geldi. Şu son darbe girişimi olayı turizm açısından da kötü oldu. Girişimin olduğu gün ve ertesi gün gelmesi gelen charter uçuşları gelmedi. Antalya'ya yaklaşık 20 charter uçağı bekliyorduk, gelmedi.”

'SON UMUT ERDOĞAN-PUTİN ZİRVESİ'
 
Ayık, Rusya ile Türkiye arasında, uçak düşürülme olayıyla başlayan krizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Lider Vladimir Putin'le temasının ardından başlayan yumuşama döneminin kendileri için umut doğurduğunu da belirtti. Ayık, “Cumhurbaşkanımız ile Putin'in ağustosta yapacakları görüşmeyle birlikte sektör inşallah daha da düzelecektir” diye konuştu.
 
Ayık, tüm bu gelişmelere rağmen halen Türkiye'de tatil yapan yabancılar arasında gidenlerin sayısının az olduğunu da vurgulayarak, “Çünkü onlar her zaman Türkiye'de tatil yapan insanlar ve koşulları biliyorlar. Bulundukları yerde de güvende oldukları biliyorlar. Bu yüzden ülkemizi terk etmiyorlar” dedi.


Bu Haber 20.07.2016 - 15:30:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.