'Turizmde Rusya krizinin kazananı Türkiye olacak'

'Turizmde Rusya krizinin kazananı Türkiye olacak'
Petrol fiyatlarındaki gerilemeden etkilenen Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turistlerle ilgili karamsar öngörülere karşın, umutlu değerlendirmeler yapanlar da var

Dünya Gazetesi'nden Gamze Şener'in haberine göre Hyatt Regency'in deneyimli Genel Müdürü Stefan Radstorm hem Hyatt Regency, geleceğe dönük olumlu değerlendirmeler yaptı. Son 25 yılını yurtdışında geçiren ve çok farklı ülkelerde otel yöneticiliği yapan İsveçli Genel Müdür, özellikle Rusya ekseninde, turizm sektörü için “Bence Türkiye, Rusya krizinin kazananlarından biri olacak. Çünkü Hindistan gibi uzak mesafeleri tercih eden Rus turistler, krizin ardından Türkiye’yi seçecekler. 2013 yılında Goa’ya gelen ziyaretçilerin yüzde 60’ı Rusya’dan geliyordu. Bu yıl ise yarıya düştü. Bence Goa gibi uzun mesafe tatil planları yapan Ruslar, başağrısı yaratmayan Türkiye’yi seçecek” diye konuştu.

Ataköy’de inşa edilen Hyatt Regency Oteli için toplam 250 milyon dolarlık yatırım yapıldığı bilgisini veren Stefan Radstrom, Hyatt özelinde Türkiye’de büyük bir potansiyel gördüklerini ifade etti. Turizm gündeminin en hareketli konularından biri olan Rusya ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Radstrom, “Türkiye’ye gelmeden önce Goa’daydım. Gelen ziyaretçilerin yüzde 60’ı Rusya’dan geliyordu. Bu yıl ise yarıya düştü. Çok kötü bir sezon geçiriyor. Türkiye, Rusya’ya çok daha yakın, daha iyi ilişkileri var ve diğer AB ülkeleri gibi yaptırım uygulamıyor; yani bir başağrısı yaratmıyor” dedi.

“Türkiye’yi gelişmelerin devam edeceği harika bir beş yıl bekliyor” diyen Radstrom, özellikle kıyı şeridindeki otellerin kendilerini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

İSTANBUL VE SURİYE'NİN YAKIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR

Türkiye’nin turizmde sahip olduğu avantajların yanı sıra, bazı dezavantajları da var. Sınır komşularındaki hareketliliği göz önünde bulundurarak değerlendirmelerde bulunan Radstrom, Türkiye’nin bu süreçten olumsuz etkilenebileceğini kaydetti. Örnek olarak da Yugoslavya krizini gösteren Radstrom, “Bazı insanlar İstanbul ve Suriye’nin çok yakın olduğunu düşünüyor. Yugoslavya krizi sırasında Avrupa’da çalışıyordum. Pek çok Amerikalı, bu savaşın tüm Avrupa’yı kapladığını düşünerek rezervasyonlarını iptal etmişlerdi. Bu, gelişmelerin bir ülkedeki turizmi nasıl etkilediğinin küçük bir göstergesi" dedi.  Son 25 yıldır yurtdışında yaşayan Radstrom, Norveç, Polonya, Rusya, Macaristan, Katar ve Hindistan’ın ardından şimdi Türkiye’de görev yapıyor.


Bu Haber 16.02.2015 - 09:58:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Barış 16.02.2015 - 02:59

    Mr Stefan Radstrom Bugüne kadar gördüğüm en doğru bilgiyi paylaşmış kenisine teşekkür ediyorum.Rusyada Türkiye suriye yakın algısı vardı ama başta THY olmak üzere Rus tv kanalları bu algıyı zayıflattı ne kadar ekonomik dertler olsada Ruslar tatillerinden ödün vermezler Akdeniz bölgesinde ki oteller yine dolacak rezervasyonlar başlayacak,bilhassa Antalya için hiç olumsuz bir haber bilgi yok tüm tv kanalları Türkiyeden çok iyi bahsediyorlar G 20 Türkiyede Antalyada yapılacağını,Türkiyede ki sigara ve içki yasaklarının kenilerinde olduğu gibi konuşuluyor en çok istenen THY Antalya ya direkt uçuşlarının olması THY Rusyanın en önemli şehirlerinden uçuşlarının olmasına çok ilgi gösteriyorlar

  • turizmdebuaksam 16.02.2015 - 02:38

    Hyatt Regencyin deneyimli Genel Müdürü Stefan Radstorm sanırım keni maaşı üzerinden değerlenirme yapmış. Rusya halkının tek düşündüğü şu an için enflasyon ve döviz kurları. Ayrıca Ukraynada gidişat iyi değil. İki haftaya bu değerlenirmeler çöp olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.