Turizmcilerden Booking protestosu: TÜRSAB sektöre darbe vuruyor

Turizmcilerden Booking protestosu: TÜRSAB sektöre darbe vuruyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde toplanan turizmciler, Booking.com'a getirilen yasağı protesto etti.



Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği üyeleri, düzenledikleri bir eylemle Booking.com'a getirilen yasağını protesto etti. Söz konusu kararın çağ dışı olduğunu kaydeden turizmciler, TÜRSAB'ı da turizm sektörüne darbe vurmakla suçladılar.

''RUSYA KRİZİ VE 15 TEMMUZ'DAN DAHA ÇOK ZARAR VERECEK''

Yasağın kaldırılması için Ayvalık'taki tüm turizm bileşenlerinin elinden geleni yapacağı belirtilen açıklamada, ''TÜRSAB'ın Türk turizmini koruması adına yaptığını iddia ettiği ve daha da ileri giderek kendini Maliye Bakanlığı'nın da üstünde konumlandırarak 'Vergi kaçırıyorlar' söylemiyle aldırdığı durdurma kararı Türk turizmi adına geçen seneki Rusya krizi ve 15 Temmuz darbe girişiminin verdiği zarardan daha da büyük olacaktır" ifadelerine yer verildi.

''YASAK TAM DA BİZİ HEDEF ALMAKTADIR''

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Butik oteller, el sanatları galerileri, antika bit pazarları, yöresel lezzetler, festivaller konusunda, kamu ve özel sektör birlikte hareket etmektedir. İşte tüm bunların pazarlanmasında birebir müşteri odaklı hedef kitlemize ulaşmakta görülmüştür ki 'Booking.com'un Türkiye ortalaması yüzde 30'un çok çok üzerindedir. Yüzde 70'lerdedir. Birçok konaklama işletmemizin yerli turist oranı yüzde 90 ve üzerindedir. TÜRSAB'ın 'Booking com'u yasaklatmak yönündeki talebi tam da bizleri hedef almaktadır. Otelleri acentelere ucuz fiyattan hizmet vermeye mahkum etmektedir. Rekabet ve yatırım şansımızı elimizden almaktadır. Tüm bölgeyi gelir kaybına uğratmaktadır. Söz konusu vergi kaçağının çok çok üzerinde vergi kaybı yaratmaktadır. Bizler kazanırsak vergi verebiliriz. Üretim ekonomisine geçmeye çalışan Türkiye'de hizmet üreten işletmelere büyük bir darbe indirilmiştir. Üreten değil üretenin ürününü satan komisyoncu tercih edilmiştir. Acenteler korunmak isterken tüm turizm sektörü darbe almıştır."

5-10 odalı küçük işletmelerin büyük acentelerle anlaşma yapma şansı olmadığının altını çizen turizmciler, ''Antalya'yı bitirdiniz, sıra Kuzey Ege'ye mi geldi?'' eleştirisinde bulundu.



Bu Haber 03.04.2017 - 10:09:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Türsab"ın yalancı ve ikiyüzlülüğü 23.08.2017 - 07:40

    TÜRSAB kokmuş bir sistemden başka bir şey değildir. Baştaki kişiler sadece bir kaç büyük tur operatörünü desteklemek dışında hangi seyahat acentesini, oteli veya küçük ölçekli işletmeyi desteklemişki. O koltuğa oturan herkes ceplerine parayı doldurmaktan başka bir şey yaptıkları yok zaten . Yararlı ne varsa yasaklı, bu haliyle yakında ülkeye turist bile gelmeyecek .

  • Ertuğrul SARISU 04.04.2017 - 11:53

    Hukuki olarak Booking"e dava açılmış, kapsam olarak % 50 çalışma alanı ülkemizde ticari faaliyetleri sona erdirilmiş, ama yurtdışı ayağı hala açık ve hotellerimiz memnunlukla (incoming) rezervasyon alabilmektedir. Türsab"ın görev alanı olarak genelde Hotel ve oda satan bir portala ceza keseceğine neden Birliğin acentacılarının işini bitiren kendi içindeki sorunlu, tekel tur operatörlerine karşı bir eylem planı yapamadı. rkadaşlar bu ülkeyi 20-25 yıldır Uzak Doğulardan 3 otuz paraya satan onlarca Tur Acentası varken, (Japonya, Kore vb pazarlarda 1 haftalık turu uçak dahil 250 - 300 dolarlara sattılar) milyonlarca dolar zarar verdiler; bunlar ayıklanmalıyken neden Booking"e dava açıldı bilen varmı? Bu belaltı satışlar yüzünden 15-20yılda batan kaç küçük ve ortaboy turizm meslektaşımız var bilen var mı? Burada hukuki süreçler neden işletilmedi TÜRSAB? Konunun özü, otelcilerin alanına sarkıyorsunuz ama Türsab Kurumu kendi içinde temizliği, ahlaklılığı neden yapmıyor? Bunlara da yorum bekliyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.