Turizmciler yasadan umutsuz

Turizmciler yasadan umutsuz
Kapadokya Otelciler Birliği (KAPTİD) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Ahmet Tok,, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm yasası konusunda beklentilerini açıkladı. Sektörün güçlenmesi ve ihtiyaçlarının daha kolay karşılanabilmesi için yasal düzenlemelerin şart olduğunu ifade etti.


Kapadokya Otelciler Birliği (KAPTİD) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Ahmet Tok, Türkiye'de turizmin yılda 25 milyar dolar gelir sağladığını, yıllık 30 milyon turist getirdiği ancak meslek yasalarının olmadığını belirtti. Tok, Turizm Meslek Yasası olmadan yaptırım gücümüz de oluşmuyor şeklinde konuştu. 1990'dan beri yasanın konuşulduğunu, ancak bu konuda hala bir ilerleme kaydedilmediğini belirten Tok, ihracatın % 25'nin turizmden sağlandığını ifade etti. Türkiye'de turizmin yaklaşık 50 sektöre girdisi olduğunu belirten Tok, turizm sektörü için acil bir yasa istediklerini vurguladı.

 


 
 


Bu Haber 19.10.2014 - 10:19:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 19.10.2014 - 02:25

    Nadide Yöremiz KAPADOKYA İÇİN Başkanımızın hassasiyetle dile getirdiği sorunlar tüm Ülke çapında geçerlidir. Türk Turizminin yola çıkışından beri Turizmde Devlet Politikası olarak ifade edilen yasal ve yönetsel çerçeve, 2007 yılında teorik ve pratik bir MAKRO YOL PLANI şeklinde çerçevelenerek 2023 Turizm Stratejisi olarak devreye alınmıştır. Ancak burada belirlenen ve içinde gerekli yasalar da bulunan somut Eylemler son 8 yıldır yerine getirilmiyor. Son yıllarda büyümesine devam eden turizm ise, giderek artan bir tempoda bu temel eksikliği hissetmektedir. Turizmde gelişmiş, gelişen ve gelişmeyi özleyen tüm yörelerimizin bu yönde huzursuz ve geleceğe dönük güvensiz oldukları muhakkaktır. Pratik çözüm ise, 2023 Stratejisi sürecinin son 10 yılını kurtarmak için kolların acilen sıvanması ve özellikle de yenilikçi atılım olarak öngörülen yerel TURİZM KONSEYLERİ ile Bölgesel Turizm Yönetimi Modeline uyum sağlayacak yerel Sivil Toplum atılımlarına geçilmesidir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.