Turizmciler 2018 iç pazar erken rezervasyonları için ne diyor?

Turizmciler 2018 iç pazar erken rezervasyonları için ne diyor?
2018 iç pazar erken rezervasyon rakamlarını değerlendiren turizmciler, satışların oldukça iyi gittiğini belirtiyor. Açıklama yapan turizmciler, erken rezervasyonların geçen yıla kıyasla yüzde 50-70 arttığını söylüyor.


Bu yıl gerek batı Avrupa'da gerekse Rusya 'da hareketli geçen erken rezervasyon dönemi, yerli müşyeriyi de erken davranmaya sevk ediyor. Pek çok tuizmci sezonda istenilen otele yer bulmada sıkıntı yaşanacağını belirtirek tüketiciyi erken davranmaya davet ediyor.



Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan turizmciler, içi pazarda 2018 yılı erken rezervasyolarından memnun olduklarını ifade etti.

AYIK: RUSYA'DA 2018 YILINDA DA BÜYÜME SÜRECEK

2017'de 30 milyonun üzerinde turistin ağırlandığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu yıl için rezervasyonların çok daha iyi gittiğine dikkat çekti. "Özellikle Avrupa pazarında ciddi bir yükseliş var. Şu anda Almanya, Hollanda ve İngiltere'den gelen talepler önceki yılın yüzde 70 üzerinde" diyen Ayık, Rusya'da da 2017'de rekor kırıldığını ve artışın bu yıl da devam edeceğini kaydetti. Ayık, "Yabancı pazarda talep arttığı için yerli turistin tatilini şimdiden almasında fayda var" dedi.

METE VARDAR: TALEP YÜZDE 70 ARTTI

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, erken rezervasyonda yüzde 70'lik yükseliş hacmine ulaştıklarını belirterek, "Sektör ortalamasının üzerinde bir büyümeye ulaştık. Bu rakam, 2018 için belirlediğimiz yüzde 50'lik büyümeye de erişeceğimizi gösteriyor. Bu yıl yurtdışı turlara büyük talep alıyoruz. Paket turlarda ve kültür turlarında büyük artış yakaladık." diye konuştu.

OKTAY TEMELLER: HEDEFLERE PARALEL İLERLİYORUZ

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, bu yıla dijital yatırımlarla hazırlandıklarını söyledi. Temeller, "Sektörümüz, iş ortaklarımız ve misafirilerimize katma değer sağlayacak her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Erken rezervasyon satışlarımız hedeflerimize paralel devam ediyor. Kampanya sonunda 2017'ye oranla yüzde 50 artış öngörüyoruz" açıklamasını yaptı.

ULUSOY: HEDEF 6 MİLYON

Erken rezervasyona olan talebin her geçen yıl arttığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ve birliğimizin öncülüğünde 2009'da 300 bin kişi ile başlayan erken rezervasyon kampanyası, 2015'te 3.5 milyona ulaştı. Türk turizmi açısından zorlu geçen 2016 yılında sektöre en önemli destek vatandaşlarımızdan geldi ve 4.2 milyon kişi erken rezervasyon ile tatile çıktı. 2018 için hedefimiz 6 milyon kişinin erken rezervasyonla tatilini satın alması" açıklamasını yaptı.

ONARAN: ERKEN REZERVASYONA İNDİRİM

Erken rezervasyon döneminde yüzde 40'lara varan indirimlerle satışlarının devam ettiğini anlatan Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, "Yurtdışı paketlerimizde oda başı 300 euroya varan indirim fırsatları sunuyoruz. Erken rezervasyonun ilk periyodunu başarıyla tamamladık" dedi. Onaran, toplam satışlarının yüzde 50'ye yakınının erken rezervasyonlardan geldiğini dile getirdi.

OTELLER BU YIL DOLUP TAŞACAK

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, "Erken rezervasyonda bu yıl yüzde 58 oranında bir artış var. Yurtdışı pazardan gelen talebin ve otellerin doluluk oranının yüksek olacağı bir yıla girdik" dedi. Genel olarak şu ana kadar gerçekleştirilen satışın yüzde 60'ının geçmiş yıllarda daha geç tarihlerde yapıldığını anlatan Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önceki yıllarda nisan, mayıs aylarında ve temmuzda son dakika rezervasyon yapan misafirlerin artık 2018'in ilk döneminde talepte bulunduğunu ve avantajlı fiyatlar sunan erken dönem rezervasyonlarına bir talep artışı olduğunu görüyoruz. Bu durum da sektör için umut verici."




Bu Haber 29.01.2018 - 08:57:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.