Turizmci Bozatlı, turşucu oldu

Turizmci Bozatlı, turşucu oldu
Turizmci Ali Nahit Bozatlı, kızlarıyla birlikte konserve ve turşu işine girdi. 1 milyon TL'lik sermayeyle kurulan şirketle Bozatlı ailesi, gıda işini büyütecek


Denk Turizm'in sahibi olarak bilinen, 1992'de Cem Kınay ve Oğuz Serim ile birlikte açtığı Magic Life Marmaris oteliyle 'her şey dahil' sistemini başlatan Bozatlı International'ın kurucusu 25 yıllık turizmci Ali Nahit Bozatlı, kızlarıyla birlikte gıda işine girdi. 1 milyon lira sermayeyle Bozatlı Tarım Ürünleri şirketini kuran turizmci, özellikle konserve ve turşu işine odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı 30 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen Bağcılar'ın ilk 5 yıldızlı uluslararası oteli Holiday Inn İstanbul Airport North'un da sahibi olan Bozatlı, aynı zamanda Bodrum Turgutreis'teki Sundance Residences & Suites Hotel ve Aegean Dream Resort otellerinin de sahibi. 
 
Turizmin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında toptan el halısı üretim ve satış ağına sahip Bozatlı Rug Company ve Bozatlı Halı markalarıyla ticaret yapan aile, daha önce doğal ürünler yetiştirmek amacıyla tarım sektörüne de girmişti. 2 bin 250 dönümlük el değmemiş bir arazide badem ve ceviz yetiştirmek üzere yatırım yapan Bozatlı ailesi, gıda işini genişletme kararı aldı. Firma ürettiklerini ihraç da edecek. 
 
Yeni kurulan şirketle hayvancılık işine de göz kırpan Bozatlı ailesi, şirketin faaliyet alanları içerisine küçükbaş hayvancılık, buna bağlı olarak sütçülük, işleme, alım satımını yapma gruplarını da dahil etti. (Sabah Gazetesi)
 


Bu Haber 20.10.2014 - 10:11:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.