Turizm şirketleri terör örgütlerine nasıl para kazandırıyor?

Turizm şirketleri terör örgütlerine nasıl para kazandırıyor?
İngiliz Times gazetesi, Sandals, Eurotunnel ve Disney gibi popüler seyahat sitelerinin, verdikleri reklamlarla 'farkında' olmadan terör örgütlerine para kazandırdığını yazdı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz Times gazetesi önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetenin haberine göre, çok sayıda turizm şirketi, yardım kuruluşu ve üniversite terör örgütlerini destekleyen sitelere veya youtube'daki videolara reklam vererek bu örgütlere para kazandırıyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİ SEYAHAT SİTELERİNDEN REKLAM GELİRİ ELDE EDİYOR

Gazetenin haberinde, nefret söylemi içeren sitelerden IŞİD'i veya Nazileri destekleyen sitelere kadar çok sayıda terör destekçisi site; popüler seyahat siteleri, üniversiteler ve hayır kurumları dahil çok sayıda kuruluştan reklam geliri elde ediyor. İddiaya göre terör destekçilerinin popüler video paylaşım sitesi YouTube'daki videoları her 1000 izleyici için 7.60 dolar pazara kazanıyor. Haberde, bazı radikal videoların 1 milyondan fazla hit aldığı da belirtiliyor.

Times'ın haberinde şu detaylara yer veriliyor:

EŞ ŞEBAP'IN VİDEOSUNDA SANDALS REKLAMI

Örneğin Güney Afrika'da faaliyet gösteren cihatçı grup Eş Şebap'ın videosunda Sandals Resorts'ün reklamı görülüyor. Şirketin satış müdürü bunu engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor. Bu konuda suçlunun ise videoyu ''hassas'' olarak kategorize etmeyen YouTube olduğunu ifade ediyor.

NEZİ SOYKIRIMINI DESTEKLEYEN GRUBUN SİTESİNDE EUROTUNNEL REKLAMI

Eurotunnel'in videoları ise başka biriradikal İslamcı grubun web sitesinde karşımıza çıkıyor. Söz konusu grup, Nazilerin yaptığı soykırımı destekliyor.

DISNEY'İN REKLAMI 'ERKEK TECAVÜZDEN YARGILANMAMALI' DİYEN SİTEDE

Bir diğer turizm şirketi Disney'in reklamları ise sunnah-online adlı bir sitede yer alıyor. Bu sitenin yazarlarından olan Abu Ameenah Bilal Philips, kadına tecavüz eden erkeğin yargılanmaması gerektiğini savunan ve İngiltere'ye girişi yasak olan bir isim.


Bu Haber 09.02.2017 - 14:31:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.