Turizm sektöründe yeni yasa rahatsızlığı: Herkes mağdur olur

Turizm sektöründe yeni yasa rahatsızlığı: Herkes mağdur olur
Turizm sektöründeki yeni yasa, gergin Rusya’da tur operatörlerinin birbiri ardına iflası sonrası Duma’da sunulan yasa tasarısı turizm sektöründe iyice kaygıya sebep oldu. Özellikle tur operatörleri için 500 milyon ila 3 milyar ruble arasında mali garanti gösterme zorunluluğunun getirilmesi tur operatörlerini endişelendirdi.


Moskova Komsomolets gazetesinin haberine göre, sigorta şirketlerinin ve bankaların bu miktarlarda garanti vermek istemeyceklerini belirten tur operatörleri, yeni yıl tur paketlerininde riske girmesinden endişe ediyorlar.
 
Başbakan Medvedev’in kısa bir süre önce kabul ettiği yasa tasarısı, tur operatörlerinin, turistlere gidiş-dönüş uçak bileti ile otel konaklama belgelerini uçuştan önce en geç 24 saat içinde sunmak zorunda olduklarını belirtiyor.
 
Yasa kabul edilirse, tur operatörlerinin resmi faaliyette bulunabilmeleri için hesaplarında en az 30 milyon ruble bulundurması zorunlu olacak.    
 
Bir yıl içinde sattıkları yurt dışı tur paketlerinin toplm bedeli 400 milyon rublenin üzerinde olan tur operatörlerinin zorunlu denetime tabi tutulması teklif ediliyor.
 
Yasa tasarısından kaygı duyan tur operatörleri, Duma Başkanı Sergey Harışkin’e başvurarak teklif edilen değişikliklerden vazgeçilmesini istedi.
 
Özellikle 500 milyon ila 3 milyar ruble arasında mali garanti zorunluluğundan endişelenen tur opearötörleri,  bunun piyasada kaosa yol açacağını öngörüyor.
 
Yasanın kabul edilmesi halinde tur operatörlerinin yasa dışı faaliyetlere kayma ve çok sayıda turistin mağdur olma ihtimalinden de kaygı duyuluyor. (Turkrus.com)



Bu Haber 17.12.2014 - 10:46:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.