Turizm profesyonelleri anlattı: İşte bu yılki Ukrayna hedefi ve pazarın durumu

Turizm profesyonelleri anlattı: İşte bu yılki Ukrayna hedefi ve pazarın durumu
Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (UITT) başladı. Son yıllarda büyük gelişme gösteren Ukrayna'daki fuara katılan Tük turizmiler, 2018 yılında bu ülkeden 850 bin ila 1 milyon arasında ziyaretçi hedefliyor. Öte taraftan, Rusya'da olduğu gibi, Ukrayna'da da uçak sıkıntısının başgösterdiği ifade ediliyor.


Haber: Yelda Karaca - Kiev

Türkiye açısından Rusya'nın ardından Bağımsız Dvletler Topluluğu'ndaki en büyük turizm pazarı olan Ukrayna'da başlayan Ukrayna Uluslararası Tuizm ve Seyahat Fuarında Türkiye standına yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.



ÖNAL: HEDEFİMİZ 1 MİLYONU AŞMAK

Faurda değerlendirme yapan Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, bu pazarda son 3 yıldır büyüyor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek,“2016 yılında, Ukrayna için "1 milyon turisti aşma" hedefini koyduklarını ve bunu başardıklarını” belirten İrfan Önal; “Ukrayna ile turizm ve kültürel ilişkilerimizi karşılıklı olarak geliştirmek istiyoruz. Bu sene iyi bir sezon geçirmek istiyoruz; buradaki ilgi de bunu gösteriyor.” dedi.

TC Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ise, Bakanlık ve turizmcilerin Ukrayna’da çok önemli tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek; “gelecek dönemde Ukrayna pazarında yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Fuara katılan tuizm profesyonellerinden Zafer Alkaya ve Ülkay Atmaca ve Şenay Gürlek Ukrayna pazarının Türkiye açısından önemine dikkat çekti. Atmaca 2018 yılında Ukrayna'dan 850 bin yolcu hedeflendiğini belirtirken, Alkaya Ukrayna pazarının fiyat endeksli oluşuna dikkat çekti. Gürlek ise, Ukrayna pazarında baş gösteren uçak sıkıntısına dikkat çekti.



İşte turizm profesyonellerinin Ukrayna pazarına ilişkin yorumları:

Zafer Alkaya - Cornelia Diamond Golf Resort and Spa Genel Müdürü

İLGİNİN GİDEREK ARTMASINI BEKLİYORUZ


Ukrayna, Rusya ve Almanya gibi iki pazarımızı en iyi şekilde destekleyen çok önemli bir pazar. Geçtiğimiz yıllarda önemli rakamlar elde ettik. Ukrayna halkı Türkiye'yi seven bir halk. Antalya başta olmak üzere, Ukrayna'dan tüm destinasyonlarımıza ilgi var. Bu ilginin giderek artmasını bekliyoruz.

''UKRAYNA FİYAT ENDEKSLİ BİR PAZAR''

Ukrayna'da en büyük rakibimiz Mısır. Ama Türkiye'de Antalya vazgeçemedikleri bir destinasyon. Öte taraftan Ukrayna fiyat endeksli bir pazar. Bu da işin önemli bir gerçekliği. İyi fiyat olmadıkça Ukrayna pazarı çok fazla talep göstermiyor. Burada talebi büyük oranda fiyat belirliyor. Ama bölgelere göre fiyatların olmazsa olmazı noktalar var ve bu noktaların altına inmek Türk turizmi adına hiç istemediğimiz bir durum.

Hangi pazar olursa olsun, destinasyonlar bazında ürünlerimizi değerinde satmamız esastır.



Ülkay Atmaca – Invista Hotels Genel Müdürü

UÇAK KRİZNİN UKRAYNA'YA POZİTİF YANSIMASI SÜRÜYOR


Türkiye turizmi için önemi her geçen gün artan Ukrayna pazarında Türkiye oldukça yoğun bir ilgi var. Rusya ile yaşanan uçak krizinin Ukrayna'ya pozitif yansıma devam ediyor. 2016'da 570 bin olan Ukraynalı yolcu sayısı 2017'de 715 bine ulaştı. Görüştüğümüz acente ve tur operatörleri, bu yıl bu sayının 850 bine çıkacağını ifade etti.

''FİYATLARIMIZI YÜZDE 20 ARTTIRDIK''

Ukrayna pazarındaki artış devam ediyor. Şu ana kadar aldığımız erken rezervasyonlar gayet iyi durumda. 2017'de açılan bir oteliz. 2018 yılında hem konseptimizde hem de yapımızda değişikliğe gittik. Genel alanları ve odalarımızı yeniledik. 2018 fiyatlarımızı is yüzde 20 oranında arttırdık.



Şenay Gürlek - Gelidonya Hotel işletmecisi

UKRAYNA'DA KOLTUK SIKINTISI VAR

Ukrayna'da beklentimiz iyi ancak tur operatörleri pazarda koltuk sıkıntısı olduğunu belirtiyor. Şu anda kadar planlanan kapasitelerin yüzde 70'i satılmış durumda. Geçen eneki toplam hacimlerine bu yıl şimdiden ulaşmış durumdalar.

''SON DAKİKADA DA UÇAK BULUNAMAYCAK''

Türkiye'ye ciddi bir talep var ve tur operatörleri uçak koymak istiyor. Ancak piyasada koltuk yok. Farklı uçak şirketleri ile görüşülmüş ama uçak bulunamamış. Bu sorun çözülmezse müşteri son dakikaya kalacak demektir. Ancak son dakikada da uçak bulunamayacak. Bu nedenle bir panik havası yaşanabilir. Bu konuda hızla önlem almak gerekiyor.

Charter şirketlerinin uçak koyması gerekiyor. Yoksa tur operatörleri uçak kiralayarak bu riskin altına giremezler.

''UKRAYNA'DA TALEP 3 VE 4 YILIDIZA KAYIYOR''

Onun dışında Ukrayna'dan Türkiye'ye çok ciddi ilgi var. Fiyatların yükseleceği ve bu nedenle talebin 4 ve 3 yıldıza doğru kayacağı yorumları yapılıyor. Son yaşanan krizde büyük tesislerin verdiği aksiyonlar nedeniyle 3 ve 4 yıldızlın yaşama şansı kalmamıştı. Şimdi bu segmentteki oteller de pastadan pay alabilcek.




Bu Haber 28.03.2018 - 14:04:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.