'Turizm kırılgan bir sektör, Rusya'ya verilen turizm desteği uzatılmalı'

'Turizm kırılgan bir sektör, Rusya'ya verilen turizm desteği uzatılmalı'
TUROB Başkanı Timur Bayındır, Rusya ve BDT ülkelerine yönelik verilen turizm desteğinin süresinin uzatılması gerektiğini belirtti. Turizmin kırılgan bir sektör olduğunu ifade eden Bayındır, rubledeki değer kaybından dolayı Rusya'daki iş hacminin daraldığına vurgu yaptı.


Sputnik Türkiye'den Süheyla Demir'e konuşan Bayındır, turizmin çok kırılgan bir sektör olduğunu vurgulayarak, rublenin değer kaybetmesi nedeniyle Rusya pazarına yönelik turizm iş hacminin etkilendiğini ifade etti.

'DESTEK PAKETİ PAZARA İVME KAZANDIRDI'

Hükümetin Rusya dahil dış pazarlardaki turist kaybını önlemek için uygulamaya geçirdiği 2 aylık ‘Turizm Destek Paketinin' memnuniyet verici olduğunu söyleyen TUROB Başkanı Bayındır, pazara ivme kazandıran bu desteğin uzatılması gerektiğini dile getirdi. Nisan-Mayıs ayı ile sınırlı tutulan, tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği düzenlemesinin yaz aylarına da yansıtılmasını teklif eden TUROB Başkanı, "Rusya, Türk turizmi için her zaman çok önemli bir pazar. Bu destek, pazara hareket kazandırması ve ülkemizin Rus turizm pazarına verdiği değer anlamında oldukça önemli. Ancak desteğin rağbet gören yaz aylarına da yansıtılması ve kapsamının İstanbul dahil edilerek genişletilmesi, hissedilir bir fark yaratacaktır" diye konuştu.

'YAKIT DESTEĞİNİN UZATILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Sputnik ajansına yaptığı açıklamada, destek süresinin uzatılması için sektör temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin Turizm Bakanlığı nezdinde şu an için olumlu karşılanmış olduğunu bildirdi. Ulusoy, Ekim-Kasım ayları için de destek paketine devam edilmesi hususundaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

'KİMLİK KARTIYLA GİRİŞ, RUS TURİST SAYISINI ARTIRIR'

Turizmcilere göre, Rusya turizm pazarındaki kan kaybını önlemek adına başvurulabilecek bir diğer önlem de "iç pasaportla giriş", yani "kimlik kartları ile giriş" uygulamasının da devreye alınması. Benzer modelin Gürcistan ile başarıyla uygulandığına dikkat çeken TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Rusya'da uluslararası pasaport çıkartma işlemi, prosedürler nedeniyle en az 1 ay sürüyor. Ruslar, Türkiye ziyaretlerini aileleriyle yapıyor. 4 kişilik bir ailede bu işlem çok fazla zaman aldığı için caydırıcı oluyor. İç pasaportun Türkiye'de geçerli olması halinde 2015'te Rus turist kaybının önüne geçilebilir. Benzer model Gürcistan'la uygulanıyor. Bu uygulama ile Rus turist sayısında artış yaşanacağı kuvvetli bir öngörüdür" ifadelerini kullandı.

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, böyle bir çalışmanın, iyi etüt edilerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ulusoy, "Uygulamada çıkabilecek aksamaların öngörülerek bertaraf edilmesi önemli bir husus. Kimlik kartı ile giriş uygulamasının sektöre yansıması, işler ve isabetli bir sistem ile devreye sokulması halinde, elbette ki olumlu olacaktır" yorumunda bulundu.





Bu Haber 20.05.2015 - 10:56:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.