Turizm işçileri ne istiyor?

Turizm işçileri ne istiyor?
Dev Turizm-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesj yayınlayarak turizm işçilerinin yaşadığı sorunları ve neler yapılması gerektiğini anlattı.


Mesajına, ''İş, aş, insanca bir yaşam istiyoruz'' diyerek başlayan Yahyaoğlu, turizm çalışanlarının çocuklarına yaşanabilir bir dünya ve ülke bırakmak istediklerini söyledi.



Turizm işçilerinin yıllardır birikmiş çözülememiş sorunlarıyla yeni biz sezonu daha karşılamaya hazırlandığını kaydeden Yahyaoğlu, krizlerin bedelini en fazla turizm işçilerinin ödediğini ifade etti.

Bu sezonun tesislerin işçi arayıp bulamamalarıyla kayda geçeceğini söyleyen Yahyaoğlu, ''Eğitilmiş iş gücü, kalifiye personel, ustalar, sanatkarlar, bu çarpık düzeninizden bıktı. Sektörden kaçan kaçana. Beş yıldız, dört yıldız otellerde, asgari ücretle, sezonluk işçi çalıştırarak, hizmet kalitenizi Bir Yıldıza indirip, işçi ücretleri üzerinden ucuzluk yaratarak, kalan ustaları da, yetişmiş iş gücünü de bıktırıyorsunuz.'' ifadelerini kullandı.

Turizm sektöründe 860 bini sigortalı, 1.7 milyonu ise sigortasız olmak üzere toplam 2.5 milyon insanın çalıştığına dikkat çeken Mustafa Yahyaoğlu, ücretlerin zamanında ödenmediğini, fazla mesailerin verilmediğini, izinlerin kullandırılmadığını belirtti. Yahyaoğlu ayrıca, düzmece tutanaklarla işçilerin işinden atıldığını ve tazminatlarının ödenmediğini söyledi.

Yahyaoğlu mesajını, ''Gelişmiş, demokratik tüm ülkelerde işçi hakları, sosyal devletin vatandaşlarına karşı görevleri, yine güçlü ve uluslararası örgütlü sendikaları ve konfederasyonları vasıtası ile çözüm bulmaktadır.'' dedi.


Bu Haber 01.05.2018 - 10:40:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.