Turizm cennetinde içki yasağı yeniden gündemde

Turizm cennetinde içki yasağı yeniden gündemde
Dünyada en fazla Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelerden Endonezya'da içki yasağı bir kez daha gündemde... İslamcı partiler, Ramazan ayı öncesi içkiyi yasaklamaya çalışıyor.


Ülkede alkollü içki üretimi, dağıtımı, satışı ve tüketilmesini yasaklamayı öngören tasarı, İslamcı Ulusal Kalkınma Partisi (PPP) tarafından, daha muhafazakâr Müreffeh Adalet Partisi'nin (PKS) desteğiyle hazırlandı ve Meclis'ten geçirilmeye çalışılıyor. Söz konusu iki parti, 560 üyeli Endonezya Parlamentosu'nda 79 sandalyeye sahip.

İktidardaki Demokratik Mücadele Partisi (PDI-P) ile diğer büyük partiler Golkar ve Demokrat Parti de yasanın tartışılmasına destek veriyor. Birleşik Kalkınma Partisi Milletvekili Arwani Thomafi, diğer vekillerden de destek alacakları görüşünde...

Jakarta Post'a konuşan Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Saan Mustafa, "Tasarının sonraki aşamaya geçmemesi için bir neden göremiyorum. Hepimiz, sağlık ve güvenlik nedeniyle alkol tüketiminin kontrol altına alınması konusunda hemfikiriz" dedi.

Thomafi, tasarıya destek verenlerin turizme ya da yatırımlara zarar vermek gibi bir niyetlerinin bulunmadığını söyledi. (Hürriyet.com.tr)



Bu Haber 15.04.2015 - 14:31:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.