Turizm bölgesinde 35 otel için yıkım kararı, başkan çaresiz

Turizm bölgesinde 35 otel için yıkım kararı, başkan çaresiz
Marmaris'te 35 otel ve 500 konutun da aralarında bulundupu 5 bin bina için yıkım kararı çıkarıldığı belirtildi. Söz konusu yapılar için, 15 milyon TL'lik de para cezası kesildiği öğrenildi. Yıkım kararlarının vatandaşların birbirini şikayet etmesi üzerine alındığını belirten Başkan Ali Acar, konunun düğümlendiğini kaydetti.


İlçedeki kaçak yapılaşmaya karşı çalışma başlatan Marmaris Belediyesi'nin, ilçede ve ilçeye bağlı mahallelerde imara aykırı olduğu tespit edilen 5 bin civarında bina için yıkım kararı çıkardığı belirtildi. Söz konusu binalara 15 milyon lira ceza kesildiği öğrenilirken, Belediye Başkanı Ali Acar, Türkiye'de imar planı diye bir şeyin olmadığını ifade etti.

HERKES BİRBİRİNİ ŞİKAYET EDİYOR

Marmaris'te herkesin birbirini şikayet ettiğini ve bir hesaplaşma yaşandığını ifade eden Ali Acar, "Bir yıl içinde şikayete konu olan yüzlerce konut, işletme ve otele işlem yapmak zorunda kaldık. Yıkım kararları çıkarıp para cezaları kestik" şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA BÜYÜK OTEL DE VAR

Yıkım kararı alınan binalar arasında büyük ölçekli tesislerin de bulunduğunu açıklayan Ali Acar, "Türkiye'de hangi binayı incelerseniz inceleyin mutlaka imara aykırı birkaç santim aykırılıklar bulursunuz. Şimdi bu birkaç santim için 25 yıllık koca oteli yıkacak mıyız?  Ceza kestiğimiz, yıkım kararı aldığımız çok büyük tesisler var, ne yapacağımızı şaşırdık. Kaçak yapılaşmaya biz de karşıyız ancak bunlar çok önceden yapılmış yapılar. Küçük küçük unsurlar nedeniyle bu tür yerleri mühürleyip, yıkım emri çıkartmak zorunda kaldık. Bu anlayışla, bu iş bu şekilde yürümez. Yeni yapılan otellerden, 5 yıldızlı olanlarına kadar çok sayıda otel mühürlendi ve ceza kesildi. Ne olacak şimdi? Sezon ortasında bunların oteli boşaltıp kapıya kilit mi asmaları gerekiyor?" dedi.

100-120 DAİRELİK SİTELER DE VAR

Yıkım kararı verilen konut sayısının 120 olduğunu ancak bunların içinde 100-120 dairelik sitelerin de bulunduğunu belirten Ali Acar, tespit edilen kaçak yapı sayısının ise 500'e ulaştığı bilgisini paylaştı. Otel ve konutlara toplamda 15 milyon lira ceza kesmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Acar, Marmaris için yeni projeler üretmek yerine, evrak getir-götür işleriyle uğraşmak zorunda kaldıklarını söyledi.
 


Bu Haber 27.08.2015 - 09:38:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.