Turizm arazisi 11.5 milyon liraya ihaleye çıkarıldı

Turizm arazisi 11.5 milyon liraya ihaleye çıkarıldı
Yozgat Defterdarlığı Sorgun İlçesi Malmüdürlüğü, 188 bin metrekare büyüklüğündeki 'Termal turizm ve sosyal tesisleri ile ticari ve rekreasyon tesisleri alanı' imarlı araziyi araziyi ihaleye çıkardı.


Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 24 Nisan Saşo günü saat 14.00'da yapılacak ihale için 11 milyon 494 bin lira tahmini bedel, 3 milyon 448 bin lira da geçici teminat tutarı belirlendi.



İhaleye ilişkin diğer detaylar şöyle:

'2 - İhale katılımcılarından istenecek belgeler:

İştirakçilerin ihaleye katılabilmesi için verilecek kapalı teklif zarflarında aşağıda istenilen belgelerin bulundurulması zorunludur:

a - 2886 sayılı Kanunun 37. maddesi gereğince hazırlanacak Teklif Mektubu

b - Geçici Teminat makbuzu veya teminat mektubu veya Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. (Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen teminat mektupları süresiz, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde ana paraya tekâbül eden satış değerleri esas alınır) Nakit olarak verilecek Geçici Teminatlar Malmüdürlüğümüzün Ziraat Bankası Sorgun Şubesindeki TR 710001 0003 2200 0010 0059 04 İBAN numaralı Türk Lirası hesabına yatırılabilir.

c - Gerçek kişilerin; İkametgah Belgesi, T.C. Kimlik numaralarını gösteren Nüfus Kayıt Örneği veya arkalı-önlü Nüfus Cüzdanı Fotokopisinin, Vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletnamenin,

ç - Tüzel kişilerin 2018 yılı Vizeli Ticaret ve Sanayi Odası veya Meslek Odası sicil kaydı ve ihaleye katılacak kişi için düzenlenmiş noter tasdikli yetki belgesinin; İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekmektedir.

d - Şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Sorgun Malmüdürlüğünde görülebilir.

e - 2886 sayılı Kanundan dolayı ihaleye katılmama cezası almadığına dair yazılı taahhütname.

3 - İhale bedeli peşin ödenebileceği gibi talep üzerine; belediye ve mücavir alan sınırları içindeki taşınmazlar için 5.000,00.-(Beşbin) TL'yi, dışındakiler için 1.000,00.-(Bin) TL'yi aşması halinde satış bedelinin 1/4'ü peşin, kalan kısma kanuni faiz uygulanmak suretiyle 2 yıl içinde 3'er aylık dönemler halinde taksitle de ödenebilecektir.

4 - Satışı yapılan taşınmaz mallar her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olduğu gibi satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisinden de müstesnadır.

5 - Teklifler Posta ile de verilebilir. Ancak Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

6 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Ayrıca; bu ihalelere ilişkin bilgiler http://www.milliemlak.gov.tr ve www. yozgatdefterdarligi.gov.tr web sitelerinden öğrenilebilir. (Tel: 0 354 415 41 41)

7 - Son müracaat tarihi 24/04/2018 Salı günü saat 14.00’a kadar olup, müracaatlar Yozgat Sorgun ilçesi Malmüdürlüğüne yapılacaktır.




Bu Haber 27.03.2018 - 08:37:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.