Turizm amaçlı sportif faaliyetlerde izin süresi 5 yıla çıkarıldı

Turizm amaçlı sportif faaliyetlerde izin süresi 5 yıla çıkarıldı
Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete yayımlandı.


TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde değişiklik yaptı.



Yapılan değişiklikle birlikte, turizm amaçlı sportif faaliyet alanları  bundan böyle her yıl belirlenmeyecek.

Yönetmeliğin 9. maddesinde yapılan değişiklikle, bir yılla sınırlı olan turizm amaçlı sportif faaliyet için valilikten alınan iznin süresi 1-5 yıl olarak değiştirildi. Böylelikle işletmeler, her yıl izin belgesi alma derdinden kurtulmuş oldu.

9. maddenin 2. maddesinde yer alan ''Denizde gerçekleştirilecek turizm amaçlı su üstü ve su altı sportif faaliyetleri için en fazla bir takvim yılını kapsayacak şekilde valilikten alınan deniz turizmi aracı işletmesi belgesi, izin belgesi yerine geçer.'' ifadesi ise ''Denizde gerçekleştirilecek turizm amaçlı su üstü ve su altı sportif faaliyetler için valilikten alınan deniz turizmi aracı işletmesi belgesi, izin belgesi yerine geçer.'' olarak değiştirildi.

Tesis önünde belirlenen parkurlar dışında yer alan ve bir işletmeye verilecek parkur için birden fazla işletme tarafından başvuruda bulunulması durumunda, yeterliliği uygun görülen işletmelerden altyapı hizmetlerine en çok katkı payı veren işletmeye izin verilecek. Söz konusu katkı payı Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü hesabına yatırılacak. Helikopterli kayak (Heliski) için belirlenen parkur alanında turizm amaçlı sportif faaliyette bulunabilme izni tek bir acentaya verilecek.

Aynı Yönetmeliğin 12. maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “en fazla bir takvim yılını kapsayacak şekilde” ibaresi yürürlükten kaldırıldı.



Bu Haber 01.06.2018 - 08:53:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.