Turhan Kesim, Sealight'ın yeni yatırımlarını anlattı

Turhan Kesim, Sealight'ın yeni yatırımlarını anlattı
Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Genel Sekreteri Turhan Kesim, Kuşadası turizmini değerlendirdi. Aynı zamanda Sealight Resort ve Amara Sealight Elite otellerinin de Genel Müdürü olan Turhan Kesim, Amara Sealight Elite hakkında da bilgi verdi.


Turizm Today'a değerlendirmede bulunan Turhan Kesim şunları söyledi:

TEDİRGİNLİK ORTAMINA RAĞMEN YÜZDE 5-6 ARTIŞIMIZ OLDU


Kuşadası 2014 sezonuna girerken tedirgindi. Ancak 2013 sezonuna göre yüzde  5-6 artış yakaladık. Bu durum karlılıklara pek yansımadı. Çünkü enflasyon rakamları da açıklananlar kadar değil.
Turizmde ilktik ve ilk hataları da dolayısı ile biz yaptık. Diğer beldeler bizim hatalarımızdan dersler aldılar.
 
Tanıtım konusunda ortak çalışmalar yapıyoruz ama yeterli değil. Aydın’ın Büyükşehir olması avantajımıza olacaktır. Daha çok proje, daha çok tanıtım bütçesi için hep birlikte çalışacağız. Tesislerimizin de standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Arıtım tesisimizde 2016 yılında devreye girecek.
 
AMAÇ KUŞADASI'NI ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK

Mevcut oteller restorasyon geçirirken, yeni yatırımlar olarak Amara Sealight, Korumar, Ramada, Peninsula Grubu ve Club Med’in arazine yapılacak yeni bir tesis söz konusu. Bu yatırımlar Kuşadası’nı bir üst seviyeye taşıyacaktır.
 
PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ ÖNEMLİ
 
Sun Express’in İzmir uçuşları koymaya başlaması, bizim pazar çeşitlenmemizi sağlıyor. İran pazarından İzmir’e direkt uçuş var. Bu da bizi İranlılar için cazip bir destinasyon yapmaya başladı.
Kuşadası’nda kongre merkezimiz var ancak işletecek grubumuz yok. Tüm otelciler olarak konsorsiyum kurup işletmek istedik ama ihale şartnamesi bize uygun değildi. KOMER gibi bir değerin kullanılmaması büyük bir kayıp olacaktır.
 
Amara Sealight’ı mayıs başı itibariyle hizmete açacağız. Tesisimizde odaların standartlarını yüksek tutmaya çalıştık. Her şey dahil sistemden kaçamıyoruz. O yüzden en iyi hizmeti hedefledik ve 10 tane a la carte restoran ile hizmet vereceğiz. Ayrıca Talasso Terapi merkezi de açacağız.
 
Amara yüksek segmentte olan bir marka bu yüzden de Rusya ve Avrupa’da güçlü. Büyük tur operatörlerinin portföyündeyiz.
 


Bu Haber 29.01.2015 - 11:54:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.