Tur otobüsü tepeden aşağıya uçtu, 8 yaralı

Tur otobüsü tepeden aşağıya uçtu, 8 yaralı
Celebrity Cruises yolcularını taşıyan tur otobüsü Yeni Zelanda’da kaza yaptı. Kazada 6 ABD’li turist, otobüs şoförü ve bir otomobil sürücüsü yaralanırken, tepeden aşağıya uçan otobüsteki turistlerin korku dolu anlar yaşadığı ifade edildi.

 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Kaza, Celebrity Solstice gemisinin 31 yolcusunu taşıyan otobüsün Yeni Zelanda’nın Akaroa kentindeki kıyı gezisinden dönüşü sırasında yaşandı. Yolcuları taşıyan tur otobüsü, bir otomobille çarpıştıktan sonra yoldan çıkarak yol kenarındaki tepeden metrelerce aşağıya sürüklendi.


 
Kazayı ilk olarak bölgeden geçen bir motor sürücüsü fark ederken, sürücünün tepeden aşağıya inerek otobüsteki turistleri dışarı çıkardığı ve ilk yardım ekiplerine haber verdiği açıklandı.

YARALANAN TURİSTLER ABD'Lİ
 
Olayda 6 ABD’li turist ciddi şekilde yaralanırken, 4'ünün daha sonra taburcu edildiği, 2'sinin ise hala tedavi altında olduğu belirtildi. 
 
Ağır yaralanan otobüs şoförü ile otomobil sürücüsünün ise araçlarında sıkıştığı ve her ikisinin de araçlardan olay yerine ulaşan ekipler tarafından zorlukla çıkarıldığı ifade edildi. 

 
Otobüsteki diğer 25 yolcunun da hafif yaralar ve şok yüzünden tedavi edildiği açıklandı.

Celebrity Solstice taburcu olan yolcularıyla birlikte limandan ayrılırken, şirket tarafından yapılan açıklamada tedavisi süren 4 kişi ile yakından ilgilenildiği, diğer yolculara da destek sunulduğu belirtildi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bu Haber 24.02.2017 - 14:00:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.