Tur operatörü Kuoni satıldı, işte satın alan Alman devi

Tur operatörü Kuoni satıldı, işte satın alan Alman devi
Uzun süredir gündemde olan tur operatörü Kuoni'nin satışı nihayet gerçekleşti. Almanya'nın önde gelen turizm gruplarından Der Touristik'in şirketin tatil bölümlerini satın aldığı açıklandı.


TurizmGüncel

Satış işleminin Kuoni'nin İngiltere, İsviçre, Benelüks ve İskandinavya bölümlerini kapsadığı belirtilirken, satışı gerçekleşen her şirketin kendi markası altında ticari faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi. Kuoni markasının isim hakkı Kuoni Group'ta kalacak ancak Der Touristik İsviçre ve İngiltere'de Kuoni markasını kullanma hakkına sahip olacak.

MARKA HAKKI KUONI GROUP'TA

Der Touristik, satın aldığı şirketlerde çalışan 2 bin 350 personeli ise şirketin seyahat bölümünde istihdam edecek. Der Touristik'in satın aldığı Kuoni'ye ait şirketlerin geçen yılki toplam ciosu 2.1 milyar doları aşmıştı.

DER TOURİSTİK'İN ELİ GÜÇLENECEK

Satın almayla birlikte Der Touristik, Pan Avrupa'nın önde gelen turizm şirketi poziyonunu elde ederken; deniz-kum-güneş turizmi, uluslararası uçak bileti satın alma ve müşteri hizmetleri anlamında da büyük bir rekabet avantajı sağlayacak.

Devir işleminin tamamlanmasının 2015 yılının son çeyreğinde tamamlanacağı kaydedilirken, her iki taraf da satış rakamına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Kuoni, bu yıl içerisinde Hindistan, Hong Kong ve Çin operasyonlarını yürütecek bir alıcı bulmayı da planlıyor.

DER TOURİSTİK TECRÜBELİ BİR SEYAHAT ŞİRKETİ

Kuoni Group CEO'su Peter Meier, ‘’Avrupa operasyonları için gerçekleştirdiğimiz bu satış, Kuoni Group için bir dönüm noktası anlamına geliyor. Avrupa bölgesi operasyonları, 100 yılı aşkın süredir Kuoni markası ile yakından ilişkili. Tur operatörümüz ve bağlı markalarımız, REWE Group’un tecrübeli seyahat birimi olan DER Turistik’e devrediliyor. Bu satışla, hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımız için uzun vadeli bir planı hayata sokmuş oluyoruz. Bu durum benim açımdan sevindirici.’’ dedi.

Kuoni Başkanı Heinz Karrer ise, ‘’Tüm Avrupa tur operatörü operasyonunun satışını gerçekleştirmemiz, Kuoni Group’ta planladığımız stratejik değişiklikleri daha çabuk hayata geçirmemizi sağlayacak.’’ değerlendirmesini yaptı.

Kuoni Group Birleşik Krallık Genel Müdürü Derek Jones ise, twitterda yaptığı bir açıklamada, işletmelerinin güvenilir ellerde olduğunu ve bu satış işleminin ‘yeni bir çağın başlangıcı’ olduğunu dile getirdi.

Kuoni Group, ocak ayında yaptığı duyuruda, küresel endüstriye ve hükümetlere, çekirdek işleri olan servis sağlayıcısı olarak hizmet sunmaya odaklanacaklarını açıklamıştı. Bu çalışmalar grubun, Global Travel Distribution (GTD), Global Travel Services (GTS) ve VFS Global markaları altında devam edecek.



Bu Haber 22.06.2015 - 10:33:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.