Tunus Rusya turizm pazarında sessiz sedasız yükseliyor

Tunus Rusya turizm pazarında sessiz sedasız yükseliyor
Türkiye gibi çetin bir destinasyonla rekabet etmesine rağmen, Tunus'a giden Rus turist sayısında ciddi artışlar yaşanıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Tunus İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, 1 Ocak - 20 Mayıs tarihleri arasında Tunus'a giden Rus turist sayısı yüzde 46 oranında artış gösterdi.



2010 YILININ BİLE YÜZDE 5.7 ÜZERİNE ÇIKTI

İstatistik kurumunun verilerine göre, 1 Ocak - 20 Mayıs tarihleri arasında ülkeyi ziyaret eden yabancı turist sayısı 2.3 milyon olarak gerçekleşti. Bu rakam, yalnızca geçen yılın aynı döneminin yüzde 21.8 üzerinde değil, aynı zamanda en iyi yıl olarak tarif edilen 2010 rakamlarının da yüzde 5.7 üzerinde. Tunus Turizm Bakanı Ellumi Rekik, söz konusu periyotta elde edilen turizm gelirlerindeki artış oranının ise yüzde 31.8 olduğuna işaret etti.

RUS TURİST SAYISI YÜZDE 46 ARTTI

Tunus turizm endüstrisindeki toparlanmanın büyük ölçüde Almanya ve Fransa gibi ana destinasyonlardaki dönüşten kaynaklandığını kaydeden Bakan Rekik, ''Ancak Rus turist sayısındaki artış geçen yıla kıyasla yüzde 46 artıda. Çin'den gelen ziyaretçi sayısındaki artış ise yüzde 57.'' dedi.

Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden gelen veriler de Mısır Turizm Bakanlığını doğruluyor.

BIBLIO: YÜZDE 56 ARTIŞ VAR

Biblio Globus, Tunus rezervasyonlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 56 artış olduğunu belirtirken, Pegas'daki artış oranının yüzde 10 civarında olduğu kaydedildi.

AZUR 14 KENTTEN TUNUS'A UÇUYOR

Rusya'da faaliyet gösteren bir diğer tur operatörü Anex ise, Tunus satışlarındaki artışın yüzde 18-20 bandında. olduğuna işaret ediyor. Anex ayrıca, 2017'de de Tunus yolcu sayılarının iki kat büyüdüğünü hatırlattı. 24 Nisan itibariyle Tunus operasyonlarına başlayan10 Kasım'a kadar sürdürecek olan Anex Tour, Azur Air'le Rusya'nın 14 kentinden Tunus'a uçuş gerçekleştirecek.

YAZIN DOLULUK ORANLARI YÜZDE 100

Uluslararası basına açıklamalarada bulunan Bakan Ellumi Rekik, Djerba, Hammamet ve Mahdia gibi bölgelerde yazın doluluk oranının yüzde 100 olduğunu ifade etti.

ORTALAMA FİYAT 1500 DOLAR

Tunus'ta yaz aylarında sıcaklığın 40 dereceyi bulduğunu ancak düşük nemden dolayı bu sıcaklığın tolere edilebildiğini belirten Biblio Globus, Tunus'un Türkiye ve Kıbrıs gibi alternatif destinasyonlara nazaran daha bütçeli olduğunun altını çizdi. Biblio Globus, Tunus'a bir çocuklu ailenin 11-12 gecelik tatil ücretinin 1.500 dolar civarında olduğunu da kaydetti.





Bu Haber 30.05.2018 - 14:16:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.