'Tüm zamanların en iyi sezonunu geçirdik, 'ultra her şey dahil' çalışıyoruz'

'Tüm zamanların en iyi sezonunu geçirdik, 'ultra her şey dahil' çalışıyoruz'
Belconti Resort Hotel Genel Müdürü Rıza Hakan Toksöz, 2014 sezonunu ve 2015 beklentilerini TurizmGüncel için değerlendirdi. 2014'ün kendileri için tüm zamanların en iyisi olduğunu belirten Toksöz, otelde önemli yenilikler yaptıklarını ve ana binada yenilenmeyen oda bırakmadıklarını kaydetti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Belek'te bulunan Belconti Resort Hotel'in 600 odalı olduğunu belirten Rıza Hakan Toksöz, 2014 yılında tüm zamanların en iyi doluluk ve karlılığını yakaladıklarını söyledi. Gelir artışındaki temel faktörün otelde yaptıkları yenilik ve tadilatlar olduğunu kaydeden Toksöz, "Yaptığımız yenilikleri ve verdiğimiz hizmeti misafirlerimize doğru anlatabildik. Dolayısıyla yurtdışında bulunan misafir yorum sitelerinde de inanılmaz yükselişler yakaladık bu sene. 2015’te yiyecek içecek, fiziksel özelliklerimiz ve konseptimizde daha da büyük değişiklikler yapacağız. Yapacağımız çalışma ve yeniliklerle 2015’te de daha iyi hizmet veriyor olacağız dedi.



ULTRA HER ŞAY DAHİL SİSTEMİYLE ÇALIŞIYORUZ

2014’te otelin bir takım odalarını, outletlerini ve dış ünitelerini yenilediklerini belirten Rıza Hakan Toksöz, Özellikle personel konusunda ciddi anlamda seçiciliğe gittikleri bilgisini verdi. Toksöz, "Artık ultra her şey dahil sistemiyle çalışan bir oteliz. Tabi bilindiği üzere Belek bölgesinde son derece deluxe oteller var.  Belconti olarak 2015 yılında da deluxe hizmet vermeyi düşünüyoruz. Konseptimizi daha da yeniliyoruz. Diğer deluks tesislerde verilen bütün yiyecek içecek hizmetlerini biz de vereceğiz. İstihdam kalitemizi çok daha fazla artırmaya çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

Toksöz, 2015 yılına dair beklentileri, pazarların durumu ve fiyatların nasıl seyredeceği başlıklarında ise şu değerlendirmeleri yaptı:

RUBLE'DEKİ DÜŞÜŞ PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞLE DENGELENEBİLİR

2015 yılında genel olarak bir tehlike beklentisi var. Biz Belconti otel olarak yüzde 80 Rusya ve BDT pazarı ile çalışan bir oteliz. Rusya pazarında rublenin dolar karşısında inanılmaz değer kaybetmesi bu pazarlardan gelen misafirlerin alım güçlerini ister istemez etkileyecek. Hemen aklımıza diğer pazarlar geliyor akla ancak başka bir durum daha var ortada: Rublede yaşanan değer kaybı, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle telafi edilebilir diye düşünüyorum. Petrolün düşmesi, uçak fiyatlarını etkileyecektir. Dolayısıyla tesis olarak çok büyük bir kayıp beklemiyoruz bu pazarlarda.

ÖNCE ERKEN REZERVASYONLARI GÖRMEK LAZIM

Fiyatlarda düşüş olabilir ama önce bir erken rezervasyon dönemini görüp bakmak lazım. Biz tesis olarak, herkesin dediği gibi, şu anda öyle bir şey düşünmüyoruz. Ama piyasa şartlarına da illa ki uymak gerekir. Bakıp değerlendireceğiz.

ANA BİNADA YENİLENMEYEN ODAMIZ KALMIYOR

Tesiste bu yıl da yenilik yapmaya devam ediyoruz. Şu anda tesisi 1 buçuk ay sürecek bakım ve tadilat dönemine aldık. Ana binada yenilenmeyen hiçbir odamız kalmıyor. Hepsi lüks oda oluyor. Restoranımızda yiyecek içecek ünitelerimizi tekrar yeniliyoruz. 100 dönüm üzerine kurulu bulunan tesisimiz aile ağırlıklı olduğu için içinde çok sayıda çocuk aktivite alanları mevcut. Dolayısıyla tüm dış ünitelerde ciddi bir fiziksel yenilemeye gidiyoruz. Bunun karşılığını da alacağımızı umuyorum.








Bu Haber 10.12.2014 - 21:10:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.