'TUI'nin eski yöneticileri tek marka konusunda hemfikir değil'

'TUI'nin eski yöneticileri tek marka konusunda hemfikir değil'
TUI'nin Thomson ve First Choice markalarını aşamalı olarak kapatma kararına, grubun eski yöneticilerinden karışık tepkiler geldi.


TurizmGüncel

TUI'nin eski Birleşik Krallık ve İrlanda Genel Müdürü Dermot Blastland, TUI'nin bu hamlesinin para israfı olduğunu ve şirketin başka alanlara odaklanmasının daha mantıklı olacağını söyledi. Blastland, “Tek marka altında toplanmanın hiçbir fayda getireceğini düşünmüyorum. Bence sadece yüklü bir miktar para harcanmasına sebep olacak. Bütün enerjilerini yeniden markalaşmaya harcayacaklarına, odaklanabilecekleri başka birçok şey var. Eğer iki markan varsa ve birinden memnun değilsen başka bir strateji geliştirebilirsin. Örneğin eğer Thomas Cook'la mücadele ediyorsan ona saldırabilirsin; markalarından biriyle fiyatlandırma stratejisi yürütürken, diğerinde kaliteyi ön plana çıkarabilirsin.” şeklinde konuştu.

Thomson Holidays'in eski Birleşik Krallık Satış ve Dağıtım Müdürü William Burton ise TUI'nin kararını anlayabildiğini belirterek şunları söyledi:

“Birçok farklı markaya sahip olmak oldukça masraflı bir iş. Çapraz satış ve satış temsilcisi potansiyelini maksimuma çıkarmak da dahil olmak üzere grup olarak yapılabilecek her şeyi zorlaştırıyor. Bu sebeple, grup kimliğini tek marka altında birleştirmek, tüm bu masraflardan kurtulmak ve pazarlama stratejilerini yürütmek açısından yapılabilecek oldukça mantıklı bir hamle. Bu temelde Thomson ve First Choice markalarında meydana gelen bilinç kaybı ve bu markalarla giden marka sadakati ile tek marka altında birleşerek kurtulucağınız masraf arasında bir değiş tokuş gibi görülebilir.”

Burton ayrıca, bu markalardan “kurtulmanın” müşterilerin kafasının karışmasını da önleyeceğini söyledi. Burton, “Thomson'da çalıştığım zamanlardan, müşterilerin Thomson ve Thomas Cook markalarını sık sık karıştırdığını hatırlıyorum.” dedi.


Bu Haber 22.05.2015 - 13:24:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.