TUI, Türkiye'de çift haneye yakın büyüyecek, yeni oteller açacak

TUI, Türkiye'de çift haneye yakın büyüyecek, yeni oteller açacak
TUI Holy ödül töreni için Antalya'ya gelen şirketin Almanya Müdürü Oliver Dörschuck, önümüzdeki sezonda Türkiye için çift haneli rakama yakın bir büyüme hedeflediklerini belirtti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

TUI Almanya Müdürü Oliver Dörschuck, şirketin önümüzdeki sezona dair Türkiye beklentileri, Almanya pazarının durumu ve hedeflenen otel yatırımları konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'de otelcilik alanında büyümeyi hedeflediklerini belirten Dörschuck, Robinson Club, Sensimar ve Magic Life markalarının ön planda olacağını kaydetti. Fiyat konusunda TUI yöneticilerinin daha önce Türk otelcilere yaptığı uyarıyı Oliver Dörschuck de yaptı: Fiyat - kalite dengesi bozulmamalı.

Oliver Dörschuck, kendisine yönelttiğimiz sorulara şu yanıtları verdi:

TUI, TÜRKİYE'DE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Almanya'dan Türkiye'ye dönük rezervasyonlarda bir yavaşlama yaşandı. Size göre bunun nedeni nedir?

Kendi perspektifimden açıklamam gerekirse, biz TUI olarak bu yıl da büyümeye devam ettik. Sene başında hızlı bir yükseliş kaydeden Türkiye rezervasyonları, Nisan, mayıs ve haziran aylarında bir miktar geriledi. Pek çok kişinin belirttiği gibi, bunun en büyük nedeni Şampiyonlar Ligi idi. TUI Travel, hem Şampiyonlar Ligi'nden önce, hem de sonra çok iyi bir volüm yakaladı. 

TÜRKİYE İÇİN ÇİFT HANELİYE YAKIN BİR BÜYÜME HEDEFLEDİK

Diğer Akdeniz destinasyonları ile kıyasladığınızda önümüzdeki sezon Türkiye'yi nasıl görüyorsunuz?

Yine TUI perspektifinden cevap verecek olursam, Türkiye'de kesinlikle büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye için planladığımız büyüme oranı çift haneli rakama yakın. Buradaki seçkin otel sayımızı daha da arttırmak istiyoruz. Çünkü TUI'nin yüksek standartlı otel markaları Alman müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor ve rekabet gücük yüksek. Bu yüzden Türkiye'de otelcilik anlamında da büyümeyi hedefliyoruz.

TÜRKİYE'DE YENİ OTEL YATIRIMLARIMIZ OLACAK

TUI Travel ve TUI AG arasında bir birleşme yaşandı. Bu birleşme otel yatırımlarına nasıl yansıyacak. Hangi markaları daha çok büyütmek istiyorsunuz?

TUI Travel ve TUI AG'nin birleşmesi otel yatırımlarına da yansıyacak. Konsept otellerimizin sayısı daha da artacak. Türkiye üzerinden konuşacak olursak örneğin, Robinson, Magic Life ve Sensimar markalarımız Türkiye'de çok başarılılar. Şu anda gerçekten büyük bir büyüme yaşıyoruz.

TUI olarak Dalaman'da pazar lideriyiz. Orada Magic Life ve Puravida markalarımız var. Bunlara ilaveten, İzmir'de de bir tane Sensimar planlıyoruz. Türkiye'de büyümek istediğimiz destinasyonlardan birisi de Ege bölgesi.

ALMANYA PAZARINDA TALEPTE, FİYATIN ROLÜ BÜYÜK

TUI yömeticileri Türk otelcilere sık sık fiyat uyarısı yapıyor, fiyatların aşırı yükselmesinin ülkeyi rekabetçi konumundan uzaklaştıracağını belirtiyorlar. Hala aynı uyarıları yapıyor musunuz?

Elbette yapıyoruz. Çünkü Almanya pazarında talep fiyatlarla çok bağlantılı. Eğer ki fiyatları Almanya'daki müşterinin beklentilerinin ötesinde arttırırsanız, problem yaşarsınız. Türkiye'yi pozitif kılan en önemli nokta, fiyat ve kalite arasında yakalanan denge. Eğer bu dengeyi kaybedersek problem yaşarız. Bu yüzden yapılan uyarılara ben de katılıyorum.


Bu Haber 19.09.2014 - 16:16:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.