TUI, kendisine 325 milyon euro kazandıran satışı resmen tamamladı

TUI, kendisine 325 milyon euro kazandıran satışı resmen tamamladı
Alman seyahat devi TUI, bir markasını daha elden çıkardı. Daha önce Specialist Group'un bir parçası olan ve 50'den fazla markayı bünyesinde barındıran Travelopia’nın 325 milyon euro karşılığında özel sermaye şirketi KKR'ye satış süreci resmen tamamlandı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Özel sermaye şirketi KKR, TUI’nin Travelopia markasını resmen satın aldı. Satış kararı, şubat ayında duyurulmuştu.

325 MİLYON EURO

Bünyesinde Hayes & Jarvis, Jetsave, Citalia ve Sunsail’in de aralarında bulunduğu 53 lüks ve macera seyahati markası barındıran Travelopia, TUI’ye 325 milyon euro kazandırdı.

Travelopia Başkanı Will Waggott, ‘’Sektördeki deneyimi, küresel erişimi ve dijital alandaki uzmanlığı KKR’yi Travelopia için mükemmel bir partner haline getiriyor.’’ değerlendirmesini yaptı.

İngiltere merkezli Travelopia’nın yıllık 800 bini aşan bir müşteri kitlesi bulunuyor ve dünya genelinde 70 destinasyona operasyon yapıyor.

'TUI'NİN PROFİLİNİN NETLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDA STRATEJİK BİR ADIM'

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan TUI CEO'su Fritz Joussen, ''TUI'nin profilinin netleştirilmesi noktasında Travelopia'nın satılması stratejik bir adım. Dikey entegragrasyona sahip bir turizm şirketi olmak için çalışmalarımız devam edecek. Bu satıştan hem şirket olarak TUI, hem de hissedarlarımız fayda sağladı. Amacımız, TUI markasını dünyanın başka yerlerine de taşımak.'' demişti.

TUI, geçtiğimiz yılın eylül ayında HotelBeds'i de 1.9 milyar euroya satmıştı.


Bu Haber 16.06.2017 - 14:41:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.