TUI: İngilizler çift yönlü fiyat artışı kıskacında, tatil süreleri kısaldı

TUI:  İngilizler çift yönlü fiyat artışı kıskacında, tatil süreleri kısaldı
TUI Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Mangold, İngiliz seyahatçilerin poundun değer kaybıyle birlikte harcanabilir gelirlerinde yaşanan düşüş ve popüler destinasyonlardaki fiyat artışı sebebiyle çift yönlü fiyat baskısı altına girdiğini açıkladı. Operatörlerin yakın zamanda fiyatları yükseltmek durumunda kalacağını belirten Mangold, İngilizlerin bu yüzden tatil sürelerini kısaltmaya başladığı değerlendirmesini yaptı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiliz tatilcilerin hem destinasyonlardaki fiyatların yükselmesi hem de poundun değer kaybetmesi sebebiyle çift katmanlı bir fiyat artışıyla karşı karşıya kaldığını belirten TUI Yönetim Kurulu Üyesi Mangold, TUI’nin poundun çöküşü sonrası artan maliyetleri müşterilerine yansıtmak zorunda kalacağını ifade etti.

TATİL SÜRELERİ KISALDI

Artan enflasyonun etkisiyle İngiliz seyahatçilerin tatil sürelerini 2-3 gün kısalttığını gözlemlediklerini kaydeden Mangold, giderleri sabit tutma çabalarına rağmen kar marjı üzerindeki baskılar sebebiyle İngiliz seyahatçilerin daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalma olasılığının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

‘’ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ AMA...’’

‘’Bunu engellemek için elimizden geleni yapıyoruz’’ diyen Mangold, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘’Ancak bazen elimizden bir şey gelmiyor. İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde fiyatların yükselmesi İngiliz seyahatçilerin çift yönden sıkışmasına neden oluyor. Bu durumu elimizden geldiğince telafi etmeye ve müşterilerimize verebileceğimiz en uygun fiyatları vermeye çalışıyoruz.’’

Fiyat artışına kesin gözüyle bakan Mangold, artışın ne zaman olacağı konusunda ise kesin bir tarih vermedi.



Bu Haber 12.06.2017 - 14:49:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.