Tripadvisor müdüründen Antalya'daki otellere övgü

Tripadvisor müdüründen Antalya'daki otellere övgü
Tripadvisor’un Akdeniz Bölge Müdürü Gianluca Laterza IATI’nin organize ettiği seminer ile Antalya’daki otellerle buluştu.

Tripadvisor müdüründen Antalya'daki otellere övgü
Tripadvisor müdüründen Antalya'daki otellere övgü

Antalya bölgesindeki otellerin Tripadvisor platformunda çok yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Laterza  bu ilginin İtalya’dan bile fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Tripadvisor platformunu ayda 340 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Laterza, otellerin bu trafikten faydalanmaları için tek yapmaları gerekenin platformda görünürlüklerini arttırmak olduğunu söyledi.

Platform üzerindeki otellerin bu trafiği rezervasyona çevirmeleri için gerekli araçları ürettiklerini kaydeden Laterza, Antalya bölgesinde bu araçları kullanan otellerin çok büyük başarılar elde ettiğini açıkladı. Antalya bölgesindeki tipik bir resort otelin Tripadvisor üzerinden yılda  1,5 milyona yakın ziyaretçi aldığını belirten Laterza, bu trafik sayesinde tek bir otelin kendi web sitesi üzerinden oluşturduğu satış cirosunun da 700 bin Euro’ya yaklaştığını ifade etti.

Tripadvisor’un Business Listing ürünü ile oteller kendi web sitelerine doğrudan trafik sağlayabiliyor ve bu trafiği satışa dönüştürerek bağımsız bir satış kanalı oluşturuyor.  Business Listing ürününü kullanan oteller, oluşturdukları kampanyalar ile arama sonuçlarında daha üst sırada çıkarak Tripadvisor sitesinde daha fazla görünürlük kazanıp, daha fazla trafik çekebiliyorlar.

Seyahat edenlerin otelin kendi web sitesinden satın almayı diğer yöntemlere göre daha çok tercih ettiğini de anlatan Laterza, bu aşamada doğru planlanmış bir web sitesinin ve kusursuz satın alma sürecinin çok önemli olduğunun da altını çizdi.


Kendi web sitesi üzerinden müşterilerine doğrudan satış yapan otellerin diğer satış kanallarına ödedikleri komisyon bedellerinden kurtulup kar marjlarını arttırdığını, her gün güçlerini arttıran online seyahat acentelerine karşı daha güçlü hale geldiğini, müşterileri ile doğrudan iletişime geçerek marka değerlerini de yükselttiklerini söyledi.


IATI ile çok önemli bir işbirliği başlattıklarını belirten Laterza, Business Listing ürününü IATI’den tedarik edecek otellerin çok ciddi indirimler alacağını, barter imkanından faydalanacağını, Tripadvisor’un diğer ürünlerinden de  çok avantajlı fiyatlarla yararlanabileceğini sözlerine ekledi.




Bu Haber 21.05.2015 - 10:37:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İsmet Gürer 21.05.2015 - 05:48

    Bu kadar kötü bir sezonda hepimize moral veren bir seminer oldu, altenatif pazarlara ve altenatif kanallara önem veren oteller bu seneyi çok daha iyi geçiriyor. Tripadvisorı çok daha aktif bir satış kanalı olarak kullanmak keni elimizde. Yapılan yatırımın karşılığı da fazlası ile alınıyor. Iati ye de bizi Tripadvisor ile buluşturduğu için teşekkürler

  • Online Seyahat ve Dijital Pazarlama Uzmanı 21.05.2015 - 11:23

    1,5 milyon ziyaretçi çok iyi rakam, ciro da öyle. Bu rakamlar sadece Tripadvisordan gelen kişileri ve ciroyu gösteriyor. İyi bir web sitesi ve doğru dijital pazarlama ile bu ciro senelik 23 milyon Euroya bile çıkar. Üstelik online kanallar diğer satış kanallarına göre daha tutarlı ve sürekli büyüyor. Bir yıl iyi, bir yıl kötü durumu yok. Paranı da peşin müşterinden tahsil ediyorsun. Antalyadaki otellerin online satış kanallarını bir an önce tamamlayıp, web sitelerini satış odaklı hale getirmeleri gerekiyor. Yapan yapıyor, kimseye eyvallah demeden parasını kazanıyor. Darısı tüm otellerin başına. IATIyi tebrik ederim. Bu kanalda otellere çok doğru bir vizyon çiziyor ve destek sağlıyor. Tripadvisoru ayağımıza kadar getiriyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.