Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını açtı, açılışta kim ne dedi?

Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını açtı, açılışta kim ne dedi?
Travel Turkey İzmir Fuarı 11. kez kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da açılışına katıldığı fuar, 9 Aralık tarihine kadar devam edecek.


TurizmGüncel - İzmir

Fuar İzmir alanıdna düzenlenen Travel Turkey İzmir, 11. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konuk ülke Ukrayna'nın Kalkınma ve Ticaret Bakanlığından Taras Krykun ve çok sayıda turizmci katıldı.



''HÜRRİYET GAZETESİ OLARAK SEKTÖRÜN YANINDAYIZ''

Açılış toplantısında ilk konuşmayı Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan yaptı. Tandoğan konuşmasında şunları söyledi:

''Türkiye'nin petrolü turizm. Bu kadar değerli bir sektör için biz de Hürriyet gazetesi olarak katkı veriyoruz. 15 yıldır çıkardığımız Hürriyet Seyahat ile destinasyonları tanıtıyor, insanları gezmeye teşvik ediyoruz.



Hürriyet ekonomi sayfalarında turizmcilerin sözcülüğünü yapıyor, turizmle ilgili özel dosyalar hazırlıyoruz. Turizm ile ilgili içerikler, okuyucunun en severek okuduğu içerikler. Bu da Turizmcinin ve bizim işimzi kolaylaştırıyor.

Turizmcilerle beraber şehirleri geziyor, ve tanıtıyoruz. Şu ana kadar 7 şehri gezdik. Bir sonraki durağımız Kayseri olacak. Travel Turkey Fuarı'nı da aynı amaçla 11 yıldır destekliyoruz.''

''İMAJ İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ''

Fuarın ana partnerlerinden THY'nin Yurt İçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat ise şunları söyledi:

Türkiye'nin yurt dışındaki algısını değiştirme yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ancak tüm sektör bileşenlerinin tek bir stratejinin bileşeni olarak hareket etmesi gerekiyor. Herkes bu konuda büyük gayretler sarf ediyor ama bu alanda bir fikir ve iş birliğine ihtiyaç var. Türk turizmini geliştirme projelerinin hepsinde yer alamaya gayret gösterdik. Özellikle Türkiye'nin güzelliklerini keşfetmek isteyen turistler için bir ana taşıyıcı olmaya çalışıyouz. Şu anda uçmadığımız başka hatlara da uçuş planlıyouz.



''BAŞARAN ULUSOY: İKİ AY SONRA GÖREVİ BIRAKIYORUM''

TÜRSAB Başkanı başaran Ulusoy ise konuşmasında şunları söyledi:

Fuarın başarılı olmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük katkıları oldu. Erken rezervasyonu başlattık, tuttu. Öğleden sonra erken rezervasyon tanıtınımı ve gasstronomi fuarının açılışını yapacağız. İki ay sonra görevi bırakacağım. Teşekkür ediyorum. Bin metre kare ile başlayan 20 bin metrekareye ulaşan fuar, başarıya ulaşmıştır. Bu başarıda katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.



AZİZ KOCAOĞLU: TRAVEL TURKEY HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR

Fuarın giderek büyüdüğünü ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Bu sene ilk defa Çin, Tayland gibi ülkeler de fuara katıldı. 34 ülke stant açtı ve Türkiye'den 52 kentimiz fuarda temsil ediliyor.'' dedi. Kocaoğlu, konuşmasınınd evamında şu mesajları verdi:

Bize düşen göre, fuarı her sene geliştirerek ev sahipliğini daha iyi yaparak, ülkemizin ve ilimizin turizm sektöründe kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Biz de bu amaçla çalışıyoruz. 11. Travel Turkey'nin başarılı geçmesini diliyor, gelecek yılkini daha iyi ve dah güzel yapmak için yarından itibaren çalışmaya başlayacağız.








Bu Haber 07.12.2017 - 11:11:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 09.12.2017 - 12:43

    turizimcilere verilen tesvik sozleri zamaninda yerine getirilmezse bosuna ugrasmis oluruz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.