Timur Gönülşen, yeni oteli Kordon Otel Çankaya'yı anlattı

Timur Gönülşen, yeni oteli Kordon Otel Çankaya'yı anlattı
İzmir'in önde gelen otellerinden Kordon Oteller'nin yatırımcısı Timur Gönülşen, üçüncü otel için düğmeye bastı. Kordon Otel Pasaport ve Kordon Otel Alsancak adında iki oteli bulunan Gönülşen, 312 yataklı yeni oteli Kordon Otel Çankaya için çalışmalara başladı. Gönülşen, otelin 18 - 20 milyon TL arasında bir yatırım maliyetinin olduğunu belirtiyor.


Kordon Otelleri'nin sahibi Timur Gönülşen, yeni oteli, İzmir turizmi ve ekonomideki gelişmeleri Ticaret Gazetesi'ne değerlendirdi.

İzmir’in şehir otelciliğinde marka olan ismi Kordon Otel’in sahibi Timur Gönülşen kendi penceresinden İzmir’de turizmi, yapılan doğruları yanlışları dile getirdi.
 
Yeni bir otel yatırımına başlamışsınız. Kordon Otel şubelerine bir yenisini mi ekliyor?
 
Evet doğrudur. Kordon Otel Çankaya ailemize katılıyor. Kordon Otel Pasaport, Kordon Otel Alsancak’dan sonra şimdi de Kordon Otel  Çankaya olacak.
 
Ne kadar yatırım yapıyorsunuz bu otele?
 
Bu arsa benim arsam olduğu için arsaya para ödemiyoruz. Tahmin ediyorum ki 18, 20 milyon Liralık bir yatırım olacak. Her şey çok değişken, ben inşaata başladığımda dolar 1.7 civarlarındayken şimdi 2.2 TL. Bir çok malzememiz ithal olduğu için biz de merakla bekliyoruz, ne olacağını bilemiyoruz. Tabii yatırım yatırımdır. Ne kadar çabuk hayata geçerse o kadar kazançlıyız. Yani fazla işi uzatmadan bitirmeliyiz.
 
Ekonominin dalgalanması bu süreçte sizin yatırım girişiminizi  yavaşlatacak mı?
 
Hayır, bu gelişmeler bizi yavaşlatmaz, zira  eğer yavaşlatırsa bizim aleyhimize olur. Bu yatırımı bir an evvel bitirmemiz lazım.
 
Ekonomik gelişmelerde sıkıntı yaşanacak mı sizce?
 
Gidişat çok iyiye gitmiyor tabii. Her gün biraz daha kötü oluyor, ama  bir de bu durumu değerlendirmek lazım. Şimdi yatırımlar azalacak, insanlar tedirgin, bu da bizim için fırsat. Yatırımı ben yaparsam belki daha ucuza mal edebilirim fiyatlar yönünden. Fiyatlara artacak ama bir de arz talep orantısı var. Fazla talep gelmeyeceği için kriz dönemini değerlendirebilirsek iyi olur.
 
Kaç yatak kapasiteniz olacak?
 
312 yatak, 156 oda ve 10 tane residence daire olacak.  8 tanesi 1+1, 2 tanesi 2+1 daire,  bu daireler uzun süreli kullanım için. Mesela İstanbul’dan  Ankara’dan tayin olmuş bir banka müdürü, CEO burada düzeni kurasıya kadar böyle bir yere ihtiyaç duyuyor. Otel odasında yaşamak istemiyor haklı olarak.
 
Otelin istihdam oranı ne olacak?
 
Otelcilikte genel olarak şöyle bir algı var. Oda kadar çalışan. Yani bizim için ortalama 150, 160 kişi çalışacak.
 
İzmir’in fuarlar ve kongreler şehri olma hedefi var. Bunun için yeterli yatak sayımız var mı sizce?
 
Tabii ki de yok. İzmir’de iki tane fuar yapılıyor adam gibi. Mesela Mermer Fuarı. İzmir’de insanlar yatamıyor. Kuşadası’na, Çeşme’ye gidiyorlar yatmak için. Her gün otobüslerle o insanlar Altın Yunus’tan, Sheraton’dan  İzmir’e gelip gidiyor. Nedeni, yer problemi.

İzmir’e tabi 2 tane fuar yetiyor mu derseniz, yetmiyor. Madem İzmir fuarlar şehri olacak; İzmir’de  her ay en az 2 tane, 3 tane Mermer Fuarı gibi fuarlar olması lazım. Ancak böyle kalkınır İzmir. Bakın bir Mermer Fuarı oluyor İzmir’in çehresi değişiyor. Çünkü binlerce insan geliyor.  İş için alışverişini yapıyor, otellerde kalıyor, yemek yiyor, akşamları içkisini ya da kahvesini içiyor. Seyahat sonrası evine dönmeden eşine, çocuklarına, annesine, sevgilisine hediye alıyor.  Ulaşım için taksi kullanıyor. Bunlar şehre hareket getiriyor. Taksiler 24 saat çalışıyor. Lokantalar da yer bulunmuyor. Onun için fuar çok önemli.
 
Hilton gibi Swiss gibi kurumsallaşmış oteller şehir otellerinin yükselmesini, çoğalmasını engelliyor mu?
 
Engellemiyor. Niçin? Küçük oteller daha başka servis veriyor. Ben Hilton’la, Swiss’le rekabet edecek bir durumda değilim. Etmem ne fiyat yönünden ne kalite yönden ama onlar benimle rekabet ediyorlar. Nereden biliyorum? Benim oda fiyatımın altında oda veriyorlar. Ama mecburlar, ancak otellerini öyle dolduruyorlar. Swiss, Hilton, Mövenpick, Renaissance, şimdi Ramada geliyor, Sheraton Çeşme’de var bu gibi zincir oteller İzmir için büyük şans. Neden? Bu oteller yıllık katalogunu bastırırken İzmir’i de koyacak kataloga. Bazı insanlar seyahat  ederken Sheraton’dan başka bir yerde kalmıyor. Sonra Hilton otelimi dolduracağım diye paket programlar yapıyorlar, İzmir’i de pazarlıyorlar. Onun için bu otellerin şehre gelmelerinde büyük faydalar var. Bunlarla rekabet edeceksin, bunun çaresi yok. Rekabet kaliteyi arttırır. (Ticaret Gazetesi)
 


Bu Haber 29.01.2014 - 14:09:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa Kurultayoğlu 07.05.2014 - 11:34

    Timur ben karataştan Mustafa uzun yıllar oldu görüşemedik eğer müsait olursan bir gün görüşmek isterim Karataş 331 sokak no 12 nolu evde oturuyordum umarım hatırlamışsındır ortak arkadaşlarımız Teyfik ve Atila diyebilirim.Sana telefon numaramı yazıyorum görüşürsek sevinirim selamlar.Tel.05322112546

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.