THY'nin uçak içi müzikleri 1 Haziran itibariyle değişiyor

THY'nin uçak içi  müzikleri 1 Haziran itibariyle değişiyor
Türk Hava Yolları, 1 Haziran itibariyle çello sanatçısı Uğur Işık’ın hazırladığı yeni uçak içi müziklerle yolcularını ağırlayacak.


Uğur Işık’ın, kıtalar aşan yaban kazlarından esinlenerek hazırladığı müzikler, tüm seferlerdeki iniş ve kalkışlarda yolcu beğenisine sunulacak.

Milli havayolunun, bundan tam 82 yıl önce tasarlanmış logosuna esin kaynağı olan yaban kazlarından ilhamla bestelenen ve 1 Haziran’dan itibaren tüm uçuşlarda kullanılmaya başlanacak yeni kabin içi müzikleri, 1964 doğumlu, çello sanatçısı ve besteci Uğur Işık tarafından hazırlandı.

Bestesiyle ilgili yorumda bulunan Uğur Işık, “Yaban kazı uzun süre uçarak havada kalan, kıtalar aşan nadir ve ilginç canlılardan… Yaban kazı gökyüzünde kanat çırparken adeta sınırı yok… Tıpkı Türk Hava Yolları gibi…” dedi.

Yaban kazının adımları gibi yavaş bir ritimde başlayan beste, o hareketini hızlandırdıkça hızlanıyor, yükseliyor ve özgürce havalanmaya başladığında ise tüm sınırlar ortadan kalkıyor.

Türkiye’nin ve dünyanın renklerini, müzikal kombinasyonlarla yolcuların kulağına ulaştıran beste sayesinde, uçuş süresince hangi milletten olursa olsun her yolcu kendi dünyasından sesler, ezgiler, ritimler ve çağrışımlar duyup, tıpkı küresel havayolunun dünya genelinde dillenmiş “Dünya evimiz, siz misafirimizsiniz” mesajında da vurgulandığı üzere kendini evinde, güvende ve mutlu hissediyor.

İki farklı formatta hazırlanan müziğin toplam süresi 40 dakika. Uçağa biniş ve inişlerde farklı bölümleri çalınacak beste, kâh dingin, kâh coşkulu kısımlarıyla uçuşu yolcular nezdinde daha keyifli hâle getiriyor.

İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda eğitimini tamamlayan ve Osmanlı ve Anadolu Halk Müziği Geleneği konusunda araştırmalar yapan Uğur Işık’ın ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği 6 aylık titiz bir çalışma neticesinde ortaya çıkan eser, Türk Hava Yolları'nın yenilikçi, çağdaş ama geleneklerinden kopmayan yönüyle de örtüşüyor.




Bu Haber 25.05.2015 - 12:03:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.