THY'nin Nepal'deki kazası ulaşımı felç etti

THY'nin Nepal'deki kazası ulaşımı felç etti
Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağının, dün sabah Nepal'in başkenti Katmandu’daki Tribhuwan Uluslararası Havalimanı’na inerken pistten çıkması, bu ülkedeki uluslararası hava ulaşımını felç etti.

 
Nepal’in tek uluslararası havalimanı olan Tribhuwan Havalimanı, Airbus A330 tipi uçağın kaldırılamaması nedeniyle iki gündür kapalı.
 
Binlerce turistin mahsur kaldığı ülkeye en yakın uluslararası havalimanlarıı komşu ülke Hindistan'da. Ancak bu havalimanlarına karayoluyla gitmek de günler sürüyor.
 
 
Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı, “Göbeklitepe” adlı uçağın pistten kaldırılması için gerekli ekipmana sahip olunmaması nedeniyle, gerekli mühendis ve araçları Hindistan Hava Kuvvetleri’nden sağladı. Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi nakliye uçağı Tribhuvan Uluslararası Havalimanı’na indi.
 
Nepal Havacılık Kurumu Başkanı Ratiş Çandra Lal Suman, “Uluslararası uçuşlar cuma saat 10.00’a kadar durduruldu. Havalimanı açılır açılmaz üç gün boyunca 24 saat çalışacak ve kaza nedeniyle yapılamayan uçuşlar hızla gerçekleştirilecek" dedi.

(Hürriyet Gazetesi)
 


Bu Haber 06.03.2015 - 09:20:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.